Rregulla për të veshur një jakë ortopedike të Shants me osteochondrosis qafës së mitrës

Osteochondrosis e qafës quhet ndryshime degjeneruese në disqet ndërvertebral, të cilat janë shkaku i shfaqjes së dhimbjes. Me osteokondrozën, lëvizjet aktive në rajonin e qafës së mitrës janë të kufizuara. Në varësi të fazës së përparimit të sëmundjes, pacienti mund të ndjejë siklet të butë ose të jetë i imobilizuar.

Trajtimi i osteokondrozës është komplekse. Ai përfshin ilaçe, si dhe fizioterapi dhe fizioterapi. Për të përafruar defektet ekzistuese, një jakë përdoret për osteokondrozën e ndarjes së qafës së mitrës. Pajisja ndihmon për të eleminuar simptomat e sëmundjes, duke ndikuar në fokusin patologjik.

Pse të përdorni një jakë?

Osteokondroza shkakton deformim të strukturave të shpinës së qafës së mitrës. Ndryshimet provokojnë pinch të mbaresa nervore të kësaj zone dhe okluzion të enëve të gjakut. Një gjendje degjeneruese shkakton marramendje, migraines dhe shqetësime në furnizimin me gjak të trurit.

Kolla për qafën me osteokondrozë ndihmon në përmirësimin e gjendjes së përgjithshme të pacientit për shkak të rifillimit të funksioneve të dëmtuara. Korseja e qafës ndihmon gjithashtu:

 • Heqja e sindromës së dhimbjes duke kufizuar lëvizshmërinë e zonave patologjikisht të ndryshuara;
 • Eliminimi i spazmës së muskujve të qafës dhe tensionit lokal (gjatë përdorimit, ngarkesa kryesore kryhet jo në rajonin e qafës së mitrës, por në jakë);
 • Mbajtja e kokës dhe qafës në pozicionin e duhur, gjë që ndihmon për të eleminuar defektet ekzistuese;
 • Efektet termike në muskujt e qafës;
 • Parandalimi i enëve të gjakut të pangopur dhe mbaresa nervore;
 • Rivendosja e performancës normale të sistemit muskulor duke eleminuar defektin e sistemit muskuloskeletor;
 • Ulje e lodhjes;
 • Relaksim gjatë gjumit (me përdorim të vazhdueshëm të jakës);
 • Ulja e rrezikut të komplikimeve të osteokondrozës.

Cila është jakë e Shants

Dizajni për mbajtjen e qafës në një pozicion, për përdorimin e të cilave u përdorën materiale gjysmë të ngurtë, quhet jakë Shants. Një gomë e tillë përbëhet nga një fashë rreth gjithë perimetrit të qafës dhe fiksim të specializuar për fiksim të besueshëm.

Ekzistojnë disa lloje fashash:

 1. Një gomë përbërësi kryesor i të cilit është plastik. Materiali shërben si kornizë për krijimin e formës së jakës, ndërsa mund të jetë në qendër ose në pjesën e përparme të fashës. Nëse plastika ndodhet në rajonin qendror të gomës, përsërit plotësisht të gjitha tiparet anatomike të qafës. Pajisjet e këtij lloji në shumicën e rasteve bëhen me porosi për një pacient të veçantë. Futjet plastike ju lejojnë të rregulloni qafën në një pozicion, në varësi të pranisë së ushtrimit fizik në këtë zonë. Ato përdoren gjithashtu pas lëndimeve.
 2. Jakë poliuretani. Fikson plotësisht qafën pa shkaktuar siklet. Falë fleksibilitetit të materialit, ai saktësisht mund të përsërisë veçoritë anatomike të qafës. Ky lloj jakë Schantz në shumicën e rasteve përdoret për trajtimin konservativ të osteokondrozës.
 3. Fashë nga goma mjekësore shkumë. Nga jashtë, ky model është i mbuluar me material pambuku. Ky lloj gomash është më i buti. Përdoret për forma të buta të osteokondrozës së qafës së mitrës tek të rriturit ose për të korrigjuar defektet në foshnje.
 4. Goma me elementin e inflacionit të vendosur midis bazave të poliuretanit. Një jakë e qafës së mitrës të fryra për osteokondrozën (2-3 dhoma) përdoret për të rregulluar qafën në rast dëmtimesh ose sëmundjes organike të shtyllës kurrizore me pasoja të rënda. Funksioni i rregullimit të sasisë së ajrit në jakë ju lejon të rreshtoni aparatet e muskujve, si dhe të rrisni hapësirën ndërvertebrale nëse është e nevojshme. Sasia e ajrit në fashë duhet të monitorohet nga një mjek. Ndryshimi i pavarur në vëllimin e jakës mund të shkaktojë komplikime.
Lexo artikullin:  Simptomat e kondrozës dhe trajtimi

Ekzistojnë një numër i madh i kollareve të modifikuara të Schantz, në varësi të formës, përbërjes, aplikimit të nevojshëm. Shtë e pamundur të zgjidhni një gomë për fiksimin tuaj, kjo mund të provokojë një përkeqësim.

Si të zgjidhni një jakë

Shtë e nevojshme të zgjidhni një jakë individualisht, dhe vetëm pas konsultimit me një specialist. Madhësia dhe lartësia e gomës duhet të jenë të përshtatshme për pacientin. Me pajtueshmëri të plotë, të mësohesh me përdorimin e pajisjes nuk do të jetë aq e vështirë.

Ju mund të zgjidhni një jakë Shants për osteokondrozën e qafës së mitrës duke përdorur këshillat e mëposhtme:

 1. Rregulloni kokën vertikalisht në atë mënyrë që sytë dhe veshët tuaj të jenë afërsisht në të njëjtin nivel;
 2. Duke përdorur një shirit centimetri, matni distancën nga pika e poshtme e zgjatur e mjekrës deri në shkallën në sternum, kjo vlerë do të tregojë lartësinë e jakës së kërkuar;
 3. Gjerësia e fashës llogaritet duke matur perimetrin e qafës në nder të tij të ulët.

Duke ditur parametrat individualë, ju mund të zgjidhni madhësinë optimale të jakës. Nëse zgjidhni modelin e gabuar ose nuk ndiqni udhëzimet për përdorim, simptomat e mëposhtme mund të shfaqen:

 • Dhimbje koke ose marramendje;
 • Ndjesitë e dhimbjes ose mpirjes në qafë;
 • Dobësi e përgjithshme;
 • të vjella;
 • Humbja e vetëdijes.

Nëse identifikohen këto simptoma, hiqeni menjëherë jakën. Për parandalimin e komplikimeve, duhet të kërkoni ndihmë nga një specialist i cili do të vendosë pyetjen e përshtatshmërisë së përdorimit të mëvonshëm të një jakë për qafën.

Kushtet e Përdorimit

Rekomandohet të vishni një jakë në qafë për osteokondrozën në lëkurë të pastër dhe të thatë. Mosrespektimi i këtij rregulli rrit ndjeshëm rrezikun e infeksionit sekondar. E gjithë periudha e përdorimit terapeutik të korse duhet të jetë nën mbikëqyrjen e një specialisti. Kjo do të parandalojë shfaqjen e atrofisë së muskujve dhe do të përkeqësojë ndryshimet degjenerative.

Lexo artikullin:  Rimëkëmbja pas heqjes së meniskut

Gjatë përdorimit të jakës së qafës, duhet të ndiqni disa rregulla:

 1. Ndërsa veshni një korse, është e nevojshme të kryeni sistematikisht ushtrime për të mbështetur funksionimin normal të aparatit të muskujve. Përndryshe, natyrisht, mund të ndodhë atrofi e miociteve.
 2. Para aktivitetit fizik, duhet të vishni një jakë për të parandaluar zhvendosjen e strukturave të muskujve.
 3. Një korse me fortësi të mesme ose më pak mund të përdoret gjatë gjumit. Pajisjet e tilla, për shkak të karakteristikave të materialeve të përdorura, pothuajse nuk e kufizojnë jetën normale të pacientit.
 4. Ndërtimet e ngurta nuk duhet të përdoren për më shumë se 6 orë në ditë. Fjetja në to është kundërindikuar rreptësisht. Veshja e zgjatur e një korse të ngurtë mund të provokojë shtrydhjen e tufave nervore ose arterieve kryesore që kalojnë në atë zonë.
 5. Jakë Shantsa duhet të vishen ndërsa bëni pushime të vogla. Optimale konsiderohen 30 minuta pushim pas çdo 3 ore përdorimi.
 6. Fillimi i veshjes së korse është i nevojshëm për të rritur gradualisht kohën e përdorimit.
 7. Refuzoni pajisjen që të zvogëlojë pa probleme kohën e veshjes.

Sa për të veshur një jakë Shants me osteochondrosis, mjeku vendos individualisht. Periudha e përdorimit varet nga ashpërsia e patologjisë dhe gjendja e përgjithshme e pacientit.

Përdorimi i një jakë kërkon që ju të ndiqni rregullat e higjenës personale. Veshja me korse krijon një efekt termik shtesë, i cili, natyrisht, kontribuon në rritjen e djersës në këtë zonë. Për të parandaluar aktivizimin e mikroflora patologjike, është e nevojshme të rritet numri i procedurave të ujit.

Shtë e nevojshme të lani jakën me dorë duke përdorur ujë të ftohtë me një sasi të vogël pluhuri. Shtë e nevojshme të thani korse në pozicionin e tij natyror. Mos përdorni ngrohje ose bateri për të zvogëluar kohën e tharjes. Shkeljet e rregullave të funksionimit mund të shkaktojnë deformim.

Përparësitë e përdorimit

Kolla nga osteochondrosis e qafës së mitrës, kur përdoret në mënyrë sistematike në kombinim me llojet e tjera të ekspozimit, ndihmon për të përmirësuar gjendjen e pacientit. Përparësitë e përdorimit të një jakë Shants janë:

 • Ndjenjë rehati dhe besimi në përdorimin e tij;
 • Përshpejtimi i rikuperimit me përdorimin e duhur të moderuar;
 • Teknika për eliminimin e osteochondrosis duke përdorur një korse konsiderohet më e efektshme nga një këndvështrim praktik;
 • Kur veshni një korse, nuk ka nevojë të braktisni ritmin e zakonshëm të jetës dhe të bëni punët e shtëpisë.
Lexo artikullin:  Arthroza e trajtimit të kraharorit të kraharorit

Përdorimi jo adekuat zvogëlon efektin terapeutik dhe zgjat periudhën e rikuperimit. Tejkalimi i kohës së lejueshme të përdorimit mund të shkaktojë kompresim dhe komplikime të mëvonshme.

Jakë Shantsa për osteokondrozën e qafës së mitrës konsiderohet një trajtim konservativ. Përdorimi sistematik i pajisjes është çelësi për përmirësimin e mirëqenies dhe zvogëlimin e shfaqjes së komplikimeve. Mund të përdorni korse vetëm pasi të këshilloheni me një specialist. Vetë-mjekimi jo vetëm që nuk mund të sjellë rezultatin e dëshiruar, por edhe përkeqëson gjendjen për shkak të dëmtimit të rrjedhës së gjakut, si dhe kalimin e impulseve nga proceset nervore.

Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

ExpertNews Shqipëri