Gjimnastikë e periartritit të shpatullave sipas metodës Popov

Dr P. Popov beson se me periartriti, pacienti rregullon nyjen e përflakur në një pozicion që nuk shkakton dhimbje. Karakteristikat e kujtesës të indeve të tendinit vazhdojnë ta mbajnë atë në këtë pozicion edhe pas kurimit, duke prishur funksionimin normal të krahut dhe të shpatullave. Ai përdori këtë aftësi të indeve lidhës për të "mbajtur mend" kur zhvilloi një grup ushtrimesh për periartritit shpatullor-shpatull, të cilat rivendosin funksionet e ligamenteve.

Në lidhje me metodën e P. Popov

Dr. P. Popov ka zhvilluar një metodë për trajtimin e periartritit humeroskapular me “lëvizje të vogla” që synojnë rivendosjen e lëvizshmërisë së tendinave dhe ligamenteve të sëmurë. Ushtrimet konsistojnë në thithje, lakim, përkulje të grupeve të ndryshme të muskujve të shpatullave dhe shpinës, gjë që ndihmon në forcimin dhe përmirësimin e lëvizshmërisë së nyjes së sëmurë.

P.Popov rekomandon kryerjen e ushtrimeve pa probleme, duke shijuar lëvizjet dhe duke besuar në fuqinë shëruese të gjimnastikës.

Mjeku këshillon që të kryhen vetëm ato ushtrime që japin kënaqësi dhe nuk shkaktojnë dhimbje, lodhje, tension. Secila prej tyre duhet të kryhet 6 deri në 10 herë. Ju nuk mund të bëni gjimnastikë me një përkeqësim të sëmundjes.

Teknologji ushtrimesh

E rëndësishme! Lëvizshmëria kurrizore është një pjesë integrale e çdo ushtrimi për trajtimin e periartritit të shpatullave të shpatullave. Pozicioni vertikal i shtyllës kurrizore, pjesëmarrja e tij në secilën lëvizje është një parakusht për trajtim të suksesshëm.

 • Duke ecur ndërsa ishte ulur. Ulur në buzë të karriges, drejtoni shpinë, këmbët pak larg njëra-tjetrës. Ngrini pjesën e përparme të këmbës në mënyrë alternative, si kur ecni, në të njëjtën kohë rrëshqisni duart tuaja përgjatë kofshës së jashtme deri në gju, supet dhe shpina janë të luajtshme. Duart lëvizin gjithashtu në mënyrë alternative, për njërën lëvizje të dorës – thith, për tjetrën – nxjerr. Nëse nuk ka ndjesi dhimbjeje, atëherë lëvizjet stroking mund të kryhen deri në gju dhe pak më të ulët.
 • Masazhi i lëvizjeve gjatësore të muskujve të kofshës duhet të zëvendësohet me lëvizje rrethore.

Këto lëvizje ngrohin muskujt e shpatullave dhe zhvillojnë koordinimin e lëvizjeve.

 • Relaksimi. Mbani shpinën kurrizin, krahët të qetë, lëvizjen e lehtë të shpatullave me një ndjenjë të ngarkesës në duar. Butësisht përkulni shtyllën kurrizore pa ndaluar lëvizjen e shpatullave, drejtojeni.

E rëndësishme! Ulur në këmbë dhe relaksim duhet të përsëritet pas çdo stërvitje.

 • Lëvizjet rrethore me shpatullat, krahët poshtë, bëjnë pa probleme, duke rritur gradualisht amplituda e lëvizjes përpara dhe prapa, mbrapa është e luajtshme, shtrihet pas shpatullave.
 • Nxirrni shpatullat lart, shkruani shpatullat "tetë", përfshirë lëvizjen e shtyllës kurrizore.
 • Zgjatini krahët, shtrëngoni njërën dorë me dorën tjetër nga lart, bëni duart tuaja duke tërhequr lëvizjet përpara, ndërsa mbështetur mbrapa. Lidhjet e pasme, hip janë gjithashtu të përfshira në lëvizje. Pastaj bashkohuni me shpatullat dhe drejtoni përsëri. Duart përpara – thith, mbrapa – nxjerr.
 • Këmbët veçmas gjerësia e shpatullave. Duart janë të qeta. Lëvizja e shpatullave dhe krahëve përpara, kalimi i armëve dhe mbrapa. Thithni përpara, lidhni shpatullat, nxjerrni – mbrapa, duke lidhur tehët e shpatullave.

E rëndësishme! Nëse shfaqet dhimbja, zvogëloni amplituda e lëvizjes ose ndaloni stërvitjen për një kohë. Bëni ushtrime vetëm me ndjesi të këndshme.

 • Ngrini pëllëmbën e dorës së majtë poshtë – lart, ndërsa bëni lëvizje të qetë të shtyllës kurrizore në drejtim të krahut të ngritur, të njëjtën gjë me dorën e djathtë. Pastaj e njëjta lëvizje me një kthesë të lehtë të qafës.
 • Me gishtërinjtë tuaj duke prekur shpatullat, bëni lëvizje rrethore me bërrylat, duke lidhur muskujt e shpinës. Up – thith, poshtë – nxjerr. Rritni gradualisht amplituda e lëvizjes.
 • Kthehuni çorape të këmbëve drejt njëri-tjetrit. Rrëshqitni pëllëmbët e duarve përgjatë sipërfaqes së këmbëve, përkuluni përpara, afroni gjunjët më afër njëri-tjetrit dhe merrni këmbët me duart tuaja. Drejtoni, duke lidhur blades e shpatullave, ktheni çorapet.

E rëndësishme! Ndjenja e tensionit, ju duhet të ndaloni dhe të bëni një ushtrim për relaksim.

 • Me gishtërinjtë e dorës prekni shpatullat, bëni lëvizje bërrylash përpara dhe mbrapa në mënyrë të alternuar, lëvizje të lehta, të zhytura.
 • Duart poshtë. Ngrini krahët në anët – lart, duke i kthyer pëllëmbët lart, më poshtë. Ngrini duart përsëri, duke i kthyer pëllëmbët e brendshme, më të ulëta. Pak ulur supet, tërhiqni krahët poshtë. Duart lart – thith, poshtë – nxjerr;

Ngrini duart përpara në mënyrë alternative, duke përkulur pak kyçet.

 • Nga ana tjetër, përkulni bërrylat, pastaj ngadalë ngrini krahun e përkulur përpara – lart.
 • Lidhni gishtat në bravë, bëni lëvizje të ngjashme me valën e duarve para jush, ndryshoni ato në lëvizje të lehta rrethore të duarve të lidhura me kështjellën.

Këto ushtrime zgjasin mirë muskujt dhe tendinet.

 • Gjerësia e shpatullave larg, duart mbi gjunjë. Shtrijeni shpatullën drejt gjurit të kundërt, duke u mbështetur butësisht përpara.
 • Këmbët paksa larg, bëni lëvizje rrethore me shpatullat lart – përpara, lart – mbrapa.
 • Përhapni këmbët tuaja më të gjera, prehni duart në gjunjë, mbështetuni përpara. Pjesa e pasme mbetet pa lëvizje, shpatullat, në mënyrë alternative, tërhiqen në gju të kundërt. Vetëm supet punojnë!

Nuk duhet të presësh një efekt magjik nga kompleksi i ushtrimeve të P. Popov me periartritit shpatullor-shpatull që nga ditët e para, përmirësimet do të shfaqen gradualisht. Por ju duhet të përshtateni me faktin se ushtrimet për të parandaluar acarimet mund të duhet të kryhen gjatë gjithë jetës.

Nëse shpatulla dhemb, atëherë gjimnastika e terapisë fizike të Popov do të ndihmojë

Një grup i ushtrimeve të zgjedhura si duhet i ushtrimeve të fizioterapisë është një procedurë e pandashme e çdo procesi të rimëkëmbjes në trajtimin e sëmundjeve që prekin indin kockor të trupit. Inflamacioni i indeve të nyjes së shpatullave në ilaç quhet periartriti i kraharorit-shpatull, i cili karakterizohet nga një numër simptomash inflamatore dhe dëmtim i indeve të nyjes së shpatullave. Për pacientët me këtë diagnozë, ekspertët rekomandojnë ushtrime për periartritit shpatullor-shpatull, i cili duhet të kryhet rregullisht.

Lexo artikullin:  Të gjitha në lidhje me përfitimet e balsamit të Dikul dhe aplikimin e tij

Pse shfaqet periartriti i shpatullës?

Inflamacioni i indeve të buta mund të zhvillohet për arsye të ndryshme, kryesore nga të cilat janë:

 • komplikime të osteokondrozës së qafës së mitrës;
 • rikuperimi i pahijshëm pas dëmtimit të nyjës së shpatullës;
 • patologjitë kongjenitale të strukturës së eshtrave dhe indeve periartikulare;
 • punë për shkak të së cilës vazhdimisht shfaqet mikrotrauma, për shembull, një nivel i lartë dridhje kur punoni me pajisje speciale.
 • Simptomat kryesore të periartritit brachial janë:
 • dhimbje në nyje, duke u rritur me lëvizje;
 • dobësi e muskujve të shpatullës;
 • shkelja e funksionimit të nyjës së shpatullave: duke filluar nga pamundësia për të ngritur krahun në lartësinë e kërkuar deri në ndjenjën e shpatullës "të ngrirë".

Nëse e gjeni veten me këto simptoma, atëherë këshillohuni menjëherë me një specialist!

Ju nuk duhet të shtyni një vizitë te mjeku, pasi kjo mund të përkeqësojë situatën dhe të zhvillojë komplikime të mëtejshme. Përdorimi i vetë-mjekimit nuk rekomandohet gjithashtu.

Si të lehtësoni inflamacionin e nyjës së shpatullave?

Ashtu si në rastin e ndonjë sëmundje tjetër, me periartriti është e nevojshme të kërkoni këshilla mjekësore sa më shpejt të jetë e mundur për trajtimin pasues. Në rast se keni gjetur një sëmundje të tillë si periartriti humeroskapular, ilaçet e përshkruara nga specialisti do të plotësojnë në mënyrë të përkryer grupin e ushtrimeve të Popov.

Ky grup ushtrimesh përfshin lëvizje të dizajnuara posaçërisht që do të ndihmojnë në shërimin e sëmundjes dhe do të kontribuojnë në restaurimin e shpejtë të nyjës së dëmtuar, dhe përveç kësaj eliminojnë kontraktimet. Parimi i veprimit të ushtrimeve është të veproni si në indet e buta ashtu edhe në ato të forta të nyjës së shpatullave.

Dallimi kryesor midis kompleksit të ushtrimeve të Popov nga metodat e tjera është përsëritja, për shkak të së cilës arrihet një amplituda e madhe. Përveç kësaj, një përsëritje e vazhdueshme e ushtrimeve ju lejon të ngrohni muskujt.

Kompleksi terapeutik i ushtrimeve të Dr Popov ju lejon të:

 • normalizimi i qarkullimit të gjakut të zonës së prekur;
 • rivendosni kapacitetin e mëparshëm të punës së nyjës së shpatullave;
 • rivendosja e gamës së lëvizjes;
 • forcimi i ligamenteve dhe muskujve;
 • relaksohen tendinat dhe muskujt;
 • rivendosni tonin e muskujve.

Duhet mbajtur mend se kjo grup ushtrimesh përfshihet në procesin e trajtimit vetëm në fazën e rehabilitimit, kur eliminohen simptomat kryesore të sëmundjes, dhe inflamacioni ndalet.

Periartriti i gjëndrës së shpatullave, do të kurojë kompleksin e ushtrimeve të Popov. Sidoqoftë, nëse besoni se vetëm me ndihmën e një kompleksi të edukimit fizik sipas Popovit kjo sëmundje e rëndë mund të shërohet, atëherë gaboheni rëndë. Terapia e ushtrimeve – është vetëm një shtesë në trajtimin kryesor, dhe efektiviteti i saj krijon vetëm kushte normale për funksionimin e nyjeve, muskujve dhe tendinave.

Gjimnastikë Popov me periartritit shpatullor-shpatull

Nxehtësia gjatë periartritit brachial bazohet në lloje të tilla lëvizjesh si:

 • lakimi dhe relaksimi i kyçeve dhe gishtërinjve;
 • lëvizje rrethore me furça ose shpatulla me krahët poshtë;
 • një ofertë e duarve për shpatullat dhe uljen e duarve përgjatë telanit për të zgjatur ose me bërryla paraprake në anët;
 • ngritjen e shpatullave lart e poshtë;
 • shpatet dhe lëvizjet rrethore të qafës.

Në mënyrë që të keni një ide mbi metodat për kryerjen e ushtrimeve, rekomandohet që të familjarizoheni me videon demo, por mos e merrni menjëherë trajnimin. 2-3 muajt e parë, ushtrimet e trajtimit fizik duhet të bëhen nën mbikëqyrjen e një fizioterapisti me përvojë, ndërsa kompleksi i ushtrimeve duhet të bazohet në rekomandimet e mjekut që merr pjesë. Dhe vetëm pasi të jenë përpunuar të gjitha lëvizjet në një masë të madhe, mund të kërkoni lejen e një specialisti për studime të pavarura.

Ushtrimet e stërvitjes për periartritin humeroskapular kryhen në pozicione të ndryshme fillestare: shtrirë në stomak ose mbrapa, ulur në një stol apo karrige gjimnastikore, duke qëndruar kundër murit Suedez ose pa mbështetje. Pajisjet sportive mund të jenë shkopinj, zgjerues elastikë, topa, shtangë të lehta.

Shpesh, karikimi kryhet pas procedurave fizioterapeutike që përgatisin trupin për stres. Ekspertët rekomandojnë që të rrotullohen ngadalë dhe me saktësi, të shtrihet dhe të lëkundet nyja problematike, të bëni ushtrime të thjeshta pa shqetësime dhe dhimbje. Edukimi fizik duhet të kryhet ngadalë dhe të jetë i sigurt për të respektuar ritmin e saktë të frymëmarrjes.

Gjimnastika terapeutike e Popov me një periartritit shpatullor të shpatullave përfshin ushtrime të tilla që ndihmojnë për tu integruar në kompleksin mjekësor dhe rehabilitues:

 1. Ulur në buzë të karriges, shtrini pak këmbët tuaja dhe drejtoni shpinën. Nga ana tjetër, ngrini pjesën e përparme të njërës këmbë ose tjetrën, në të njëjtën kohë ju duhet të rrëshqisni dorën tuaj nga ijet në gju. Në thithje – dora e djathtë, në nxjerrje – e majta. Shpatullat janë të lëvizshme.
 2. Kryerja e ushtrimit të mëparshëm, por rrëshqitja e pëllëmbëve zëvendësohet me lëvizje rrethore.
 3. Relaksohuni, ulni krahët përgjatë trupit tuaj. Bëni shpatullat 10 lëvizje të qetë rrethore, ndërsa ngadalë përkulni shtyllën kurrizore. Drejtohuni, relaksohuni.
 4. Përsëri, kryeni lëvizje rrethore me shpatullat, por krahët ulen poshtë dhe amplituda e lëvizjeve mbrapa dhe me radhë rritet. Pjesa e pasme është e lëvizshme.
 5. Nxirrni shpatullat lart, duke shkruar shenjën e pafundësisë, përfshirë shtyllën kurrizore.
 6. Zgjatini krahët lart, kapni dorën e majtë me gjymtyrën tuaj të djathtë, bëni përpara lëvizje shtrirëse, duke përkulur pak shpinën. Pastaj ngadalë ulni gjymtyrët. Thithja – ngre duart, nxjerrje – më e ulët.
 7. Dilni nga karrigia, vendosni gjatësinë e shpatullave të këmbëve, pushoni duart tuaja. Bëni "gërshërë" 6-10 herë. Në mbytje, gjymtyrët janë të lidhura, në zhdukje – tehët e shpatullave.
 8. Tërhiqeni dorën e majtë përpara, pastaj ngrini lart, ndërsa ngadalë lëvizni shtyllën kurrizore. Përsëriteni ushtrimin me gjymtyrën e duhur.
 9. Tërhiqeni qafën në proces duke e kthyer atë ndërsa ngrini krahun. Duke e kthyer gjymtyrën në pozicionin e saj fillestar, koka gjithashtu duhet të kthehet drejt.
 10. Vendosini duart mbi supet tuaja dhe rrotullohen duke përdorur shpatullat dhe shpinën.
 11. Përkulni krahët në bërryl një nga një. Lakimi i gjymtyrëve, gradualisht ngrini lart.
 12. Kryqëzoni gishtat, drejtoni krahët. Bëni 5 lëvizje rrotulluese majtas dhe djathtas.
 13. Mbërtheh gishtat në bravë, duke bërë lëvizje 8-10 të ngjashme me valën.
 14. Vendosini duart në gjunjë. Përhapeni gjerësinë e shpatullave të këmbëve veç e veç. Mundohuni të tërheqni shpatullën e majtë drejt gjurit tuaj të djathtë, duke u përkulur me kujdes. Përsëriteni për anën tjetër.
Lexo artikullin:  Frakturë me zhvendosje të këmbës

Seti themelor i ushtrimeve gjatë periartritit të shpatullave të shpatullave duhet të plotësohet me një ngrohje në mënyrë që të ngrohen muskujt, ushtrimet duhet të plotësohen me lëvizje relaksuese, zbatimi i tyre do të ndihmojë gjithashtu në lehtësimin e tensionit të muskujve kur ndodh gjatë ushtrimeve fizike .

Pasi të keni përfunduar kompleksi i ushtrimeve, rekomandohet të shtriheni në një sipërfaqe të sheshtë, të merrni dorën në anën dhe të pushoni në shpatull dhe të shtriheni në këtë pozicion për të paktën gjysmë ore.

Rregullat për zbatimin e terapisë stërvitore

Numri i mësimeve në javë duhet të jetë dakord me fizioterapistin. Si rregull, ata fillojnë me dy ose tre herë, duke shkuar gradualisht në aktivitetet e përditshme.

Ekzistojnë disa rregulla themelore që duhen respektuar për të kryer një grup ushtrimesh për efektin terapeutik dhe profilaktik në nyjen e shpatullave:

 • ngarkesa fillestare duhet të korrespondojë me moshën e pacientit dhe shkallën e dëmtimit të nyjës së shpatullave;
 • ngarkesa duhet të rritet gradualisht;
 • karikimi duhet të bëhet rregullisht, dhe më i miri nga të gjitha në të njëjtën kohë. Zakonisht është planifikuar për gjysmën e parë të ditës ose për mbrëmje;
 • të gjitha lëvizjet duhet të kryhen pa probleme, pa zhurmë;
 • lëvizjet nuk duhet të shkaktojnë dhimbje akute (nëse ndodh, menjëherë informoni fizioterapistin për të, duke përshkruar llojin e dhimbjes, dhe gjithashtu konsultohuni me mjekun tuaj);
 • një seri ushtrimesh duhet të fillojnë me nyjet e kyçeve dhe bërrylave, duke lëvizur gradualisht drejt shpatullës.

Përkundër faktit se kompleksi i ushtrimeve është krijuar për të rikthyer lëvizshmërinë e përbashkët, nuk duhet të përpiqet të arrijë rezultate në një kohë të shkurtër. Progresi sistematik dhe i ngadaltë drejt rezultatit të synuar në një ritëm të përshtatshëm pa overstrain do të bëjë të mundur arritjen e një efekti më të qëndrueshëm.

Një grup ushtrimesh Popov: si të kuroni një periartritit një shpatull-shpatull?

Problemet e përbashkëta janë të zakonshme për të gjitha moshat. Një ngarkesë e madhe ose një infeksion i transmetuar mund të shkaktojë në mënyrë të barabartë inflamacionin e nyjeve.

Periartriti i shpatullave të shpatullave është një nga sëmundjet inflamatore të nyjeve, duke ndikuar në kryqëzimin e gjymtyrëve të sipërm me trupin e njeriut. Sidoqoftë, nuk janë sipërfaqet artikulare që preken, por indet përreth.

Periudha akute e sëmundjes përfshin trajtimin me metoda mjekësore, dhe kur inflamacioni zvogëlohet, mund të përdoret fizioterapi dhe gjimnastikë për nyjet. Petr Alexandrovich Popov zhvilloi mbi baza shkencore një seri ushtrimesh gjimnastike që ndihmojnë për të kapërcyer sëmundjen.

Kompleksi Popov: përfitimet e ushtrimeve për periartritit shpatullor-shpatull

Teknika e quajtur "lëvizje të vogla" ka një efekt domethënës me ekzekutimin e rregullt. Ajo siguron:

 • ulja e dhimbjes në nyjen e shpatullave;
 • trajnim fiksues i relaksimit të muskujve;
 • një rritje në amplituda e lëvizjes së gjymtyrëve të sipërm në nyjen e shpatullave;
 • përtëritja e kontraktimeve të muskujve;
 • mbajtja e muskujve të brezit të shpatullave në ton fiziologjik.

Tofarë të bëni nëse gjunjët ju lëndojnë? Shkaqet e dhimbjes dhe mjeteve juridike.

Thelbi i teknikës

Lëvizjet e vogla të përdorura në teknikë janë të justifikuara vetëm në rastin e uljes së procesit inflamator. Përndryshe, pacienti nuk do të jetë në gjendje të kryejë ushtrimet në mënyrë cilësore për shkak të dhimbjes së shkaktuar gjatë gjimnastikës. Ekzekutimi i saktë i lëvizjeve, i plotësuar nga përsëritjet e rregullta të teknikës, siguron një rezultat të shpejtë të dukshëm. Efekti terapeutik i teknikës së Popov është të rivendosë pozicionin e indeve.

Gjatë procesit inflamator, ënjtja e ligamenteve dhe fascia e muskujve çon në ngjeshje të sipërfaqeve artikulare dhe zhvendosjen e tyre të ndërsjellë. Një kurs i ilaçeve anti-inflamatore ndihmon në anestezimin dhe lehtësimin e ënjtjes. Në këtë rast, disponimi i nyjeve mbetet.

Në të njëjtën kohë, pozicioni anormal i kockave fiksohet me ndihmën e formacioneve të indit lidhës që shfaqen në numër të madh gjatë ndryshimeve inflamatore. Si rezultat, amplituda e motorit fiziologjik është ndërprerë, dhe dhimbja gjatë lëvizjes vazhdon, pavarësisht mungesës së një periudhe akute.

Trajnimi i rregullt i përbashkët sipas teknikës së Popov siguron rivendosjen e funksioneve të gjymtyrëve. Lëvizjet janë shumë të thjeshta dhe nuk sjellin shqetësime gjatë ekzekutimit të tyre. Lidhja e palëvizshme gjatë sëmundjes rifiton lëvizshmëri pa dhimbje.

Gjimnastikë për ligamentet dhe tendonat

 • Ulur në një karrige afër skajit të saj, pacienti duhet të vendosë duart në gjunjë dhe të ulet me shpinën drejt. Duke shqyer buzën e përparme të këmbës sikur ecni, krijohet një imitim i lëvizjes. Goditja e këmbëve nga ijet deri tek gjunjët me duart tuaja, siguroni një ngrohje në brezin e shpatullave.
 • Në të njëjtin pozicion, muskujt e brezit të shpatullave janë të relaksuara. Tilts alternative të vogla të trupit në të majtë dhe të djathtë plotësohen duke tërhequr në mënyrë alternative alternimin e shpatullës përkatëse.
 • Në të njëjtin pozicion fillestar, krahët shtrihen lart, pasi më parë ishin mbyllur nga mbulimi i tyre i ndërsjellë i duarve. Nga ky pozicion, ju mund të bëni tilts anësore të lëmuara të trupit.
 • Në një version më të thjeshtë, trupi është i përkulur sipas parimit të një lavjerrësi, i ulur në një karrige.
 • Përndryshe ngrini dorën e djathtë dhe të majtë, ndërsa kthej kokën drejt dorës së ngritur. Muskujt e brezit të shpatullave aktivizohen duke lëvizur krahët të përkulur në bërrylat lart dhe përpara, dhe pastaj mbrapa dhe poshtë. Në këtë rast, gishtërinjtë janë në parakrahët në përputhje me klavikulat.

Farë është higroma e këmbës? A është e mundur të kurohet me ndihmën e mjeteve juridike popullore?

Osteochondrosis është një sëmundje e zakonshme. Mësoni rreth veçorive të kursit dhe trajtimit të osteokondrozës së shpinës së qafës së mitrës.

contraindications

Ekzistojnë një numër i kushteve patologjike në të cilat gjimnastika sipas teknikës Popov është kundërindikuar:

 • infeksion i rëndë, humbja e një sasie të konsiderueshme gjaku, tronditje;
 • ethe;
 • sindromi i theksuar i dhimbjes;
 • dështimi i qarkullimit të gjakut;
 • përsëritje e një sulmi në zemër dhe aneurizëm;
 • shqetësime të pectorisit dhe shqetësimeve të ritmit;
 • hipertensioni me kriza të shpeshta;
 • diabeti i komplikuar mellitus.

Shqyrtime të njerëzve

Teknika mori vlerësime pozitive nga pacientët që vuan nga periartriti i shpatullave të shpatullave. Në shumicën e rasteve, gjimnastika, e kryer në fillim të sëmundjes, solli lehtësim të shpejtë. Disa vunë re rifillimin e një ngritjeje të dorës pa dhimbje pas gjimnastikës së zgjatur dhe të rregullt.

Shqyrtimet e pacientëve me periartritit të shpatullave të shpatullave tregojnë efektin terapeutik të teknikës jo vetëm në brezin e shpatullave, por edhe në të gjithë shpinë. Shtë e përshtatshme të përdorni mësime video për gjimnastikë, me ndihmën e të cilave procesi mësimor bëhet më i lehtë dhe përmirësohet cilësia e ushtrimeve.

Lexo artikullin:  Tableta për trajtimin e nevralgjisë ndërkostale

Video. Gjimnastikë Dr. Popov për trajtimin efektiv të periartritit humeroskapular:

Një grup ushtrimesh Popov me periartritit shpatullor-shpatull

Periartriti i shpatullave të shpatullave – një ulje në funksionalitetin e nyjeve, procese patologjike në zonën e shpatullave, të cilat shoqërohen nga një humbje e pjesshme e lëvizshmërisë së gjymtyrëve të sipërme.

Simptomat që mund të tregojnë praninë e problemeve – dhimbje në shpatull me intensitet të ndryshëm, një ndjenjë e vazhdueshme e parehati.

Një kompleks aktivitetesh fizike të zgjedhura mirë është një element i domosdoshëm i procesit të rehabilitimit, i cili ju lejon të sillni tonin e muskujve në normalitet dhe të riktheni lëvizshmërinë tuaj origjinale. Mjeku që merr pjesë mund të zgjedhë në mënyrë të pavarur një program për shërimin e një pacienti të veçantë, por të paktën një herë ju duhet të përfundoni kursin e plotë.

Periartriti i tehut të shpatullave – tipare, specifika

Periartriti është një sëmundje që prek jo vetë bashkimin, por indet përreth tij. Për tu rikuperuar, nuk është e mjaftueshme që t'i nënshtroheni një kursi trajtimi me ilaçe. Shpesh, ata vetëm heqin procesin inflamator dhe eliminojnë përkohësisht sindromën e dhimbjes. Por vetëm gjimnastika speciale terapeutike mund të rivendosë kapacitetin e plotë të punës së bashkimit.

Mjeku i famshëm Petr Popov ka zhvilluar një seri aktivitetesh të veçanta fizike që mund të rivendosin shpejt funksionimin e mëparshëm të nyjës së prekur.

Kompleksi Popov – rekomandime të rëndësishme

Në mënyrë që gjimnastika terapeutike të jetë sa më efektive që të jetë e mundur, duhet të respektoni rregullat themelore të zbatimit të tij:

 1. Ushtrimet kryhen gjatë periudhës së rikuperimit, dinamika pozitive e kurimit ose një përmirësim i dukshëm në rrjedhën e sëmundjes.
 2. Pacienti duhet të dozojë ngarkesë vetë, të mos punojë më lart dhe të kontrollojë intensitetin e lëvizjeve.
 3. Shkalla e aktivitetit fizik varet nga mirëqenia e pacientit dhe përgatitja paraprake.
 4. Gjimnastika nuk duhet të shkaktojë siklet, një ndjenjë dhimbjeje. Në shenjat e para të dhimbshme, rekomandohet të ndaloni stërvitjen dhe të prisni derisa siklet të zhduket.
 5. Kompleksi rekomandohet të kryhet në afërsisht të njëjtën kohë, për shembull, në mëngjes dhe në mbrëmje. Kohëzgjatja e mësimeve është individuale – 5-15 minuta.

Kundërindikimet për terapi ushtrimore

Jo të gjithë pacientët me periarthritis humeroskapulare rekomandohen të kryejnë një kompleks të terapisë ushtrimore. Shtë më mirë të përmbaheni nga klasa nëse:

 • Ka dhimbje në zonat e prekura të trupit.
 • Sëmundja vazhdon me komplikime.
 • Ekzistojnë sëmundje shoqëruese, foci të dëmtimit të organeve të tjera, një tendencë për sëmundje trashëgimore.

Mund ta bëni si në shtëpi ashtu edhe në spital.

Gjimnastikë Popov – mënyra e duhur për shërim

Kompleksi i Dr. Popov ka për qëllim rinovimin e funksionalitetit të nyjes dhe shpatullës së sëmurë. Thelbi i saj është përsëritja e ushtrimeve të caktuara fizike për të ngrohur nyjen e shpinës dhe shpatullave. Lëvizjet janë të thjeshta dhe koncize – tilting, përkulje dhe shtrirje të pjesëve të prekura të trupit.

  Mësimi 1. "Të ecësh ndërsa ulesh". Ushtrimi kryhet në një pozicion ulur. Për mbështetje, ju mund të merrni çdo sipërfaqe të rehatshme – një karrige, buzë të shtratit. Shpina është e sheshtë, këmbët me shpatull>

Edukimi fizik për çdo ditë

Efektiviteti dhe efikasiteti i kompleksit të gjimnastikës Popov për patologjinë e nyjës së shpatullave është dëshmuar nga përvoja shumë vjeçare dhe mijëra klientë mirënjohës. Por rehabilitimi i plotë është punë e përditshme e vështirë, punë mbi veten dhe fushat problematike të trupit. Kompleksi sportiv për çdo ditë përbëhet nga ushtrimet e mëposhtme:

 1. Duart janë drejt, ulur vertikalisht, në gjendje të qetë dhe të qetë. Rrotullimi i butë i shpatullave në një rreth kryhet për të shtrirë muskujt dhe tendinat.
 2. Supet e ngritura në mënyrë alternative "tërheq numrin tetë".
 3. Duart shtrihen horizontale para jush, pëllëmbët e mbyllura fort. Lakohet butë përpara në mënyrë që të ndjehet tensioni në legen dhe shpinë.
 4. Këmbët me gjerësi të shpatullave larg, shpinë drejt, krahët të relaksuar përgjatë torzës. Një frymë e thellë është marrë, krahët e kryqëzuara, supet të përkulura sa më shumë që të jetë e mundur. Nxjerrja, pozicioni fillestar. Në këtë rast, tehet duhet të mbyllen sa më shumë që të jetë e mundur.
 5. Krahët e përkulur në bërrylat vendosen në brezin e shpatullave, rotacionet rrethore të qetë dhe të ngadalta kryhen me një rritje graduale të amplituda.
 6. Këmbët janë të vendosura gjerësisht, çorapët drejtohen drejt njëri-tjetrit. Ashtë kryer një pjerrësi në rënie, duart që gjurmojnë këmbët në këmbë. Shtë e rëndësishme të mbyllni gjunjët sa më shumë të jetë e mundur. Drejtoni shpinën, vendosni çorapet tuaja, mbyllni sa më shumë briskat e shpatullave.

Rekomandohet të kryeni kompleksin deri në 10 herë. Por dua të kujtoj se numri dhe kohëzgjatja e qasjeve gjimnastike është thjesht individuale, në varësi të ashpërsisë së patologjisë dhe gjendjes së përgjithshme të pacientit. Vetëm puna e përditshme sistematike në vetvete, përpjekjet e vazhdueshme, manifestimi i forcës së vullnetit dhe këmbënguljes në kombinim me ngarkesat e duhura të fuqisë, janë në gjendje të japin rezultatin e dëshiruar, të garantojnë rimëkëmbjen dhe një kthim në mënyrën e zakonshme të jetës.

Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

ExpertNews Shqipëri