Cilat janë avantazhet e drogës Nurofen Express nga Nurofen e zakonshme

"Nurofen express" është një formë e drogës Nurofen, e cila ndryshon nga ajo standarde në fillimin e saj më të shpejtë të veprimit dhe shkalla me të cilën arrihet përqendrimi maksimal i përbërësit aktiv në plazmën e gjakut.

Gjithcka rreth Nurofen Express

Kur merrni një tablet të rregullt 200 mg në stomak bosh, përqendrimi maksimal i ibuprofen vërehet pas 45 minutash, nëse ka ushqim në stomak – nga një orë në dy. Ju mund të lexoni në lidhje me kohën e pikut në përqendrim kur përdorni produktet e serisë Express në përshkrimet më poshtë. Mesatarisht, ndodh më shpejt nga 10-15 minuta.

Aktualisht, prodhuesi i kësaj droge, kompania britanike Reckitt Benckiser, u ofron klientëve rus varietetet e mëposhtme të Nurofen Express:

 • Kapsula “Nurofen Express” me përmbajtje të lëngshme;
 • Nurofen Express Neo – tableta;
 • “Nurofen Express Zonja” – tableta;
 • "Nurofen Express Forte" – kapsula me përmbajtje të lëngshme;
 • Xhel Nurofen Express.

Ibuprofen lehtëson dhimbjet në temperaturën e ngritur të trupit, dhembjet. Quhet antipiretikë e rreshtit të dytë (rreshti i parë është paracetamoli dhe ilaçet në bazë të tij).

Informacion i përgjithshëm për të gjitha llojet e tabletave dhe kapsulave Nurofen

Të gjitha tabletat dhe kapsulat përdoren për të luftuar:

 • Dhimbje koke, përfshirë. migrenë
 • dhimbje dhëmbi
 • Manifestime të dhimbshme të PMS;
 • Dhimbje nevralgjike dhe reumatike;
 • Dhimbje muskulore;
 • Si antipiretik.

Droga mund të blihet pa recetë, sepse ato përdoren kundër të ashtuquajturave. "Dhimbje shtëpiake", domethënë një simptomë dhimbjeje me intensitet të ulët ose të mesëm. Të gjitha tabletat dhe kapsulat Nurofen janë më të shpejta nëse merren me stomak bosh.

Kohëzgjatja e përdorimit të vazhdueshëm të Nurofen nuk duhet të kalojë 3 ditë.

Udhëzimi për çdo lexoid që përmban ibuprofen tregon se është i përshtatshëm vetëm për përdorim afatshkurtër (jo më shumë se 3 ditë) dhe duhet të përdoret në dozën minimale efektive. Kjo është arsyeja pse ia vlen të mbani tableta ose kapsula prej 200 mg në një dollap të ilaçeve shtëpiake, dhe t'i merrni ato në 2, nëse një nuk do të ndihmonte. Kjo është më e mençur sesa fillimi menjëherë me një dozë 400 mg.

Bazuar në substancën aktive, doza maksimale ditore e ibuprofenit për njerëzit mbi 18 vjeç është 1200 mg, për fëmijët nga 6 deri në 18 vjeç – 800 mg. Njerëzit e moshuar zakonisht këshillohen që të minimizojnë konsumimin e ibuprofenit.

Kohëzgjatja e veprimit është deri në 8 orë.

Nurofeni dhe sëmundjet

Përkundër faktit se ky ilaç është më i shpejtë nëse merret në stomak bosh, për njerëzit me stomak të ndjeshëm, sëmundjet e traktit gastrointestinal, përfshirë ulçerën, rekomandohet që të kombinoni marrjen e Nurofen me marrjen e ushqimit, ta konsumoni gjatë ose pas ngrënies.

Me astmë bronkiale ose përkeqësim të alergjive, Nurofen mund të shkaktojë bronkospazëm – një tkurrje e mprehtë e muskujve të bronkeve, e manifestuar në vështirësi në nxjerrjen, ndërsa frymëmarrja është normale.

Në pacientët me hipertension, ky ilaç mund të mbajë lëngun, të shkaktojë presion të shtuar dhe ënjtje.

Përbërësit kryesorë ose ndihmës të Nurofen Express mund të shkaktojnë alergji. Nëse shfaqen shenja të një reaksioni alergjik, ndërpresni përdorimin menjëherë.

Lexo artikullin:  Medikamente për trajtimin e artritit reumatoid tek të moshuarit

Nurofen dhe alkool

Nurofen nuk rekomandohet për përdorim me alkool. E njëjta vlen edhe për përdorimin e tij për të luftuar varjen. Sa më e lartë të jetë shkalla e dehjes së alkoolit dhe dozimi i ibuprofen, aq më qartë mund të shfaqen efektet anësore, aq më shumë dëm për trupin.

Nëse keni nevojë për të eliminuar një dhimbje koke pas një feste, duhet të merrni një dozë minimale prej 200 mg me një gotë ujë. Ilaçi nuk rekomandohet për njerëzit me alkool kronik ose varësi nga droga.

Gratë shtatzëna dhe qumështore

Vetëm një sasi e vogël e ibuprofenit kalon në qumështin e gjirit, kështu që përdorimi i tij afatshkurtër (një herë) nga nënat infermierore lejohet pa ndërprerje në ushqyerjen me gji. Pranimi në tremujorin e III të shtatzënisë është rreptësisht i përjashtuar! Në tremujorin e parë dhe të dytë, mund të merret pas konsultimit me një mjek.

Planifikimi i Nurofen dhe shtatzënisë

Udhëzimi tregon një ulje të përkohshme të funksionit riprodhues të grave gjatë marrjes së Nurofen, pasi ibuprofen pengon ciklooksigjenazën dhe sintezën e prostaglandinës. Ndoshta, ju duhet të përmbaheni nga marrja e këtij ilaçi gjatë ovulacionit të supozuar nëse pacienti kërkon të ngjizet.

Përputhshmëria me ilaçet e tjera

Lista e barnave, efekti i të cilave ushtron ibuprofen është mjaft i gjerë. Nëse jeni duke kaluar ndonjë lloj terapie me ilaçe, kontrolloni listën e përputhshmërisë përpara se të përdorni Nurofen.

Vini re se ilaçi mund të përmbajë këto substanca, por të ketë një emër të ndryshëm tregtar. Për shembull, acidi acetilsalicilik gjendet në më shumë se 120 ilaçe. Në udhëzimet për ilaçin tuaj, shihni emrin e përbërësit aktiv.

Kur ju përshkruani një kurs të gjatë të ndonjë ilaçi, specifikoni se cilat lloje të qetësuesve qetësues mund të merrni me vete. Dhimbja shfaqet papritur, dhe ju duhet të përgatiteni për një sulm të papritur.

Shmangni përdorimin e njëkohshëm të Nurofen brenda me:

 • Acidi acetilsalicilik (aspirina), nëse doza ditore e kësaj të fundit është mbi 75 mg;
 • Droga të tjera anti-inflamatore jo-steroide.

Përdorni Nurofen vetëm pasi të këshilloheni me një mjek nëse përshkruani:

 1. Antikoagulantët, agjentët trombolitikë – ibuprofen rrit efektin e tyre, mund të kërkohet rregullimi i dozës;
 2. Agjentët diuretikë dhe antihipertensivë – Nurofen mund të shkaktojë k>

Nurofen dhe aftësia për të drejtuar një makinë dhe makineri

Në raste të rralla, ndodh një reagim individual ndaj ilaçit, i cili shprehet në përgjumje, marramendje, reaksione të penguara, dëmtim të përkohshëm vizual. Në këtë rast, duhet të përmbaheni nga ngarja ose përdorimi i mekanizmave komplekse.

Nurofen Express

Substanca aktive "Nurofen Express" është ibuprofen, e cila përmbahet në një kapsulë në një sasi prej 200 mg. Përqendrimi maksimal në gjak vërehet pas 30-40 minutash pas marrjes me stomak bosh. Një efekt më i shpejtë është për shkak të formës së lëngshme të ilaçit, ndërsa guaska e kapsulës shpërndahet në traktin gastrointestinal ku droga duhet të përthithet.

Rekomandohet për persona mbi 12 vjeç. Merrni 1-2 kapsula 3-4 herë në ditë, larë me ujë. Në 24 orë, ju mund të merrni jo më shumë se 6 tableta. Prodhuesi premton që ilaçi "fillon të veprojë" 30 minuta pas administrimit.

Mimi i Nurofen Express është 40-60% më i lartë se kostoja e Nurofen 200 mg në formë të ngurtë.

Disa pacientë raportojnë vështirësi dhe siklet kur gëlltisin një kapsulë të zgjatur, megjithëse madhësia e saj është e vogël.

Nurofen express neo

Komponenti aktiv i kësaj tablete ishte kripa e ibidrofen dihidrat natriumi në një vëllim prej 256 mg, që korrespondon me një tabletë ose kapsulë që përmban 200 mg ibuprofen. Përqendrimi maksimal plazmatik i ilaçit vërehet pas 30-35 minutash nëse merret në stomak bosh.

Udhëzimet për përdorim të "Nurofen Express Neo" thonë se të rriturit dhe fëmijët nga 12 vjeç mund të marrin maksimum 6 tableta në ditë, rekomandime standarde – 1 copë 3-4 r / ditë. Fillimi i veprimit është 35 minuta pas gëlltitjes.

Mimi i Nurofen Express Neo është pothuajse 1,5 herë më i lartë se kostoja e Nurofen 200 mg

Një tabletë e vogël në formë të rrumbullakët në një guaskë të ëmbël është gëlltitur mirë.

Nurofen express ledi

Udhëzimet e "Nurofen Express Lady" nuk ndryshojnë nga "Nurofen Forte", sepse substanca aktive e kësaj tablete është e njëjta 400 mg ibuprofen. Përqendrimi maksimal i plazmës, sipas udhëzimeve, arrihet 30-35 minuta pas administrimit në stomak bosh.

Përkufizimi i këtij ilaçi si një mjet i specializuar për të luftuar dysmenorrhea është një veprim reklamimi. Përkundër shqyrtimeve të shumta entuziaste në lidhje me Nurofen Express Lady, ju mund të përdorni çdo ilaç Nurofen për të luftuar dhimbjet menstruale, rezultati do të jetë i njëjtë (minus efektin e placebo).

Një pengesë tjetër është dozimi i dyfishtë. Për PMS me simptoma të buta deri në mesatare, një dozë prej 200 mg zakonisht është e mjaftueshme. A ja vlen të paguajmë për ngjyrën e kutisë (kostoja e versionit "femër" është dy herë më e lartë) dhe të merrni një dozë të dyfishtë të barit?

Për burrat, Nurofeni "rozë" do të veprojë me të njëjtën efektivitet si për gratë. Nuk ka nevojë të shkoni në farmaci për pilula nëse burri ka dhimbje koke dhe në shtëpi ka një version "të zonjës" të ilaçit.

Mimi i Nurofen Express Lady është rreth 2 herë më i lartë se tableta Nurofen 200 mg.

Tableta është e vogël, në një guaskë të ëmbël, e lehtë për tu gëlltitur.

Nurofen shprehen të fortë

Udhëzimi “Nurofen Express Forte” raporton se 1 kapsulë përmban 400 mg ibuprofen. Në kutinë mund të lexoni që me ndihmën e saj "përqendrimi maksimal" i substancës aktive arrihet "dy herë më shpejt".

Reklamimi gjithashtu raporton se fillon të veprojë brenda 15 minutave pas pranimit. Udhëzimet thonë se përqendrimi maksimal i kësaj forme të ibuprofen arrin pas 30-40 minutash, nëse e merrni ilaçin në stomak bosh.

Rekomandohet për persona jo më të ri se 12 vjeç. Merrni 1 kapsulë tri herë në ditë (mos përtypni!), Me pushim të paktën 4 orë.

Mimi i kapsulave Nurofen Express Forte është dyfishi i kostos së Nurofen 200 mg në formë tabletash.

Xhel Express Nurofen

Xhel "Nurofen Express" përfshin 5% të substancës aktive ibuprofen në 1 g të barit. Përthithet, nuk lë mbetje të yndyrshme ose ngjitëse, nuk njollos rrobat. Pangjyrë, transparente, me një erë të lehtë të alkoolit.

Nuk përmban steroide. Përdoret si një agjent lokal anestezik dhe anti-inflamator:

 • Kundër dhimbjeve të një karakteri reumatik;
 • Nëse ligamentet dëmtohen;
 • Me artrit;
 • Pas dëmtimeve sportive;
 • Për dhimbje prapa;
 • Për të zvogëluar intensitetin e manifestimeve nevralgjike.

Kjo është arsyeja pse në disa raste, kur fokusi i dhimbjes është i lokalizuar (për shembull, dëmtimi sportiv), ai mund të bëhet një zëvendësim i pilulës. Me dhimbje të forta, është e mundur që të aplikohet xhel në kombinim me marrjen e kapsulave ose tabletave Nurofen brenda.

Xhel është krijuar kryesisht për të eleminuar dhimbjen dhe inflamacionin në rast të dëmtimit të indeve të buta – me bruises, lëndime sportive. Në osteochondrosis, xhel Nurofen Express zvogëlon ashpërsinë e simptomave dhe shtyp proceset patologjike. Ajo zvogëlon dhimbjen për shkak të pinch të fibrave nervore, heq kapësin e muskujve.

Udhëzimet e xhelit "Nurofen Express" për përdorim përmbajnë udhëzimet e mëposhtme: për një aplikim, përdorni 4 deri 10 cm të produktit (50-125 mg të substancës aktive përmbajnë në këtë sasi).

Diametri i vrimës është standard, sepse petë në tub duhet të shpohen me një pin në pjesën e prapme të kapakut. Aplikoni xhel jo më shumë se 4 herë në ditë, me një pushim midis aplikimit të paktën 4 orë. Fërkuar me lëvizje të butë, nuk është e nevojshme ta fërkoni. Ilaçi tregon veprim me aplikim të përsëritur, efekti i një përdorimi të vetëm mund të jetë i papërfillshëm.

Shtë e sigurt të përdoret forma e jashtme e Nurofen pa pushim deri në 2 javë. "Efektet anësore" janë të rralla, në mesin e tyre – djegia ose skuqja e lëkurës, ndjesi shpimi gjilpërash, manifestime alergjike lokale, bronkospazma.

Xhel "Nurofen Express" nuk rekomandohet për përdorim nga fëmijët nën 14 vjeç, përveç nëse përshkruhet nga një mjek. Nuk mund të merret me gojë. Ilaçi është kundërindikuar tek individët me idiosinkrazi të ibuprofen, acid acetilsalicilik, NSAIDs të tjerë. Ju nuk mund ta aplikoni atë në mukozën, pas aplikimit duhet të lani duart në mënyrë që të mos i vendosni rastësisht në sytë ose buzët.

Mimi i xhelit Nurofen Express është rreth 150 rubla. për tub 50 ml.

përfundim

Grupi i barnave të serisë Nurofen Express është 10-15 minuta më shpejt se tableta standarde Nurofen për shkak të formës së lëngshme të ilaçit ose formës së përbërësit aktiv.

Një kompani prodhuese që ka pionier promovimin e ibuprofen, deri më sot ofron rregullisht risi që e bëjnë Nurofen më të sigurt dhe më efektiv. Kjo nuk përjashton dëshirën e kompanisë për të maksimizuar fitimet duke ofruar praktikisht të njëjtin ilaç në pako të ndryshme.

Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

ExpertNews Shqipëri