Udhëzime për përdorim Arthrosilene, krahasimi i ilaçeve-analoge

Arthrosilen nuk e kuron vetë sëmundjen, por ndihmon vetëm në lehtësimin e shqetësimit. Përdorimi i ilaçit në kombinim me ilaçe të tjera është efektiv. Kombinimi i ilaçeve mund të përshkruhet vetëm nga personel mjekësor me kualifikim të lartë.

Ilaçi Arthrosilen zhytet nga trupi i njeriut pa humbje të konsiderueshme, gjë që tregon një nivel të lartë të disponueshmërisë bio:

 • Injeksioni intramuskular jep një efekt analgjezik brenda 15 minutave;
 • Përdorimi i kapsulave ndihmon për të lehtësuar ndjesitë e dhimbshme brenda 30 minutave;
 • Qirinjtë janë analgjezik 60 minuta pas administrimit të tyre;
 • Përdorimi i ointments dhe gels çon në "asimilimin" e 5% të substancës aktive.

Arthrosileni ka një efekt të butë në kërc, i cili lejon pacientin të përdorë këtë ilaç për një kohë të gjatë.

Dozat në varësi të formës së lëshimit të ilaçit në tregun farmaceutik:

 1. Forma e kapsuluar e Arthrosilen merret gojarisht me ose pas një vakt. Shtë e nevojshme të merrni jo më shumë se 1 kapsulë në ditë. Kursi i administrimit mund të zgjasë rreth 3-4 muaj për të arritur një efekt terapeutik.
 2. Injeksione mund të administrohen në mënyrë intramuskulare ose intravenoze. Doza maksimale është 1 ampula dy herë në ditë. Futja e ilaçit në mënyrë intravenoze në shtëpi është e ndaluar. Kjo procedurë mund të kryhet vetëm nga personeli mjekësor në një ambient spitalor. Futja e zgjidhjes në venë është e ngadaltë. Njerëzit në moshë të daljes në pension duhet të zvogëlojnë dozën në 1 ampulë në ditë. Zgjidhja nuk mund të ruhet pas hapjes së ampulës. Kohëzgjatja e trajtimit është jo më shumë se 3 ditë.
 3. Supozimet arthrosilen mund të përshkruhen nga mjeku 1 copë dy herë në ditë. Doza më e lartë në ditë është 3 supozitorë (480 mg në ditë). Pacientët e moshës së pensionit rekomandohet të përdorin jo më shumë se 2 supozitorë në ditë.
 4. Përdorimi i një xhel ose vaji zakonisht ndodh "nga syri", domethënë është e nevojshme të shtrydhni një vëllim të kokrrave të mëdha nga një tub.
 5. Aerosolet dhe spërkatjet aplikohen në zonën e dhimbshme. Zona e llakit duhet të jetë madhësia e "arre". Atëherë duhet të fërkohet ngadalë në lëkurë. Për përdorim të jashtëm, Arthrosileni mund të përdoret për të paktën 10 ditë kalendarik.

Efektiviteti i përdorimit të artrosilen në varësi të formës së drogës:

 • Kapsulat Pranimi i kësaj forme të medikamentit karakterizohet nga një disponueshmëri bio prej 80%. Ketoprofeni thithet nga trakti gastrointestinal. Në varësi të dozës, niveli më i lartë i përqendrimit të ilaçeve arrihet pas 5-10 orësh. Rezultati ruhet për një orë maksimale.
 • Zgjidhje injeksioni. Ai ndryshon nga format e tjera të dozimit në shpejtësinë e tij. Efekti i parë efektiv është i dukshëm tashmë 25-30 minuta pas administrimit të ilaçeve. Kohëzgjatja më e madhe e veprimit është 20 orë.
 • Qirinj (supozitorë). Kjo formë e ilaçit ju lejon të ndjeni efektin 60 minuta pas prezantimit të supozitorit. Shpejtësia e veprimit varet nga doza.
 • Gels ose ointments. Përdorimi i kësaj forme të ilaçeve ju lejon të merrni një efekt anti-inflamator dhe analgjezik. Lidhjet e prekura nga sëmundja pësojnë një efekt terapeutik kur aplikoni xhel. Ligamentet, muskujt dhe tendonet gjithashtu mund të mjekohen. Dhimbja gradualisht zhduket, jo vetëm në një gjendje të qetë, por edhe në lëvizje aktive. Xhel nuk ka një efekt shkatërrues në kërc artikular.
 • Aerosolet (spërkatjet). Ndër metodat e ilaçeve, përdorimi i aerosoleve është efekti më i ngadaltë. Rezultati ruhet deri në maksimum 8 orë. Niveli i disponueshmërisë së biologjisë është 5%.

Arthrosilen: kundërindikacione për përdorim

Si çdo ilaç, Arthrosilen ka një numër kundërindikacionesh për përdorim:

 1. Dështimi renal i një natyre kronike;
 2. Ndjeshmëri dhe reaksione alergjike ndaj substancave që përbëjnë ilaçin;
 3. Disordersrregullime të koagulimit të gjakut;
 4. Shtatzënia dhe laktacioni;
 5. Sëmundjet e traktit gastrointestinal (kolit ulcerativ);
 6. Astma aspirine;
 7. diverticulitis;
 8. Mosha e vogël (deri në 15 vjet).

Ointments, gels, aerosols and sprays Arthrosylene nuk mund të përdoret nëse:

 • Sëmundjet e lëkurës (ekzema, dermatiti, plagët).

Me kujdes, Arthrosileni përdoret në çdo formë dozimi, nëse ka:

 • Astma bronkiale;
 • anemia;
 • Abuzimi i alkoolit;
 • Dështimi i zemrës me një natyrë kronike;
 • Diabetes;
 • Dështimi i mëlçisë

Arthrosilen: efektet anësore

Në disa raste, marrja e Arthrosilen çon në efekte anësore:

 1. Ordersrregullime të organeve të traktit gastrointestinal;
 2. Shkeljet e mëlçisë dhe sistemit nervor;
 3. Dhimbje stomaku;
 4. photosensitivity;
 5. Dridhje e gjymtyrëve;
 6. konjuktivit;
 7. marramendje;
 8. Luhatjet në presionin e gjakut në një drejtim ose në një tjetër;
 9. diarre;
 10. Parregullsi menstruale;
 11. cystitis;
 12. ankthi;
 13. Shpretkë e zmadhuar dhe të tjerët.

Arthrosilen: të mirat dhe të këqijat e drogës

Aspektet pozitive të ilaçeve Arthrosilen përfshijnë:

 • Niveli i lartë i disponueshmërisë bio;
 • Veprim mjaft i shpejtë i ilaçit;
 • Një gamë e gjerë e formave të lëshimit (xhel, kapsula, aerosol, supozitorë, ointments).

Karakteristikat negative të Arthrosilen përfshijnë:

Arthrosilen: kombinim me ilaçe të tjera

Arthrosileni nuk është i pajtueshëm me tramadolin. Ul efektivitetin e diuretikëve, dhe gjithashtu rrit efektin e antikoagulantëve. Administrimi i njëkohshëm i artrosilenit me trombolitikë rrit rrezikun e gjakderdhjes së brendshme.

Ilaçi rrit veprimin e insulinës, kështu që diabetikët duhet ta marrin këtë ilaç me kujdes ekstrem. Doza duhet të sqarohet vetëm nga mjeku që merr pjesë.

Kushtet e ruajtjes

Arthrosilen ruhet në një vend të errët, i paarritshëm për fëmijët. Gjendja e temperaturës – jo më shumë se 25 ° C. Kohëzgjatja e përdorimit të supozitorëve dhe kapsulave është jo më shumë se 5 vjet pas lëshimit në tregun farmaceutik, dhe injeksione, xhel dhe aerosol – deri në 3 vjet.

analoge

Tregu farmakologjik është i mbushur me ilaçe me kosto dhe përbërje të ndryshme. Arthrosilen ka një numër "sinonimesh analoge" – droga që kanë një përbërje të ngjashme dhe forcë veprimi në qendrën e dhimbjes.

Analoge të Arthrosilen (gjenerika):

 1. Përdorimi i jashtëm (xhel ose vaj): Xhel fastum, Febrofid, Arthrum;
 2. Forma e kapsulës ose tabletës: Ketonal Uno, Profenid;
 3. Injeksion: Artekal Infarm;
 4. Opsione të tjera: Oruvel, Ketonal, Flamaks.
Lexo artikullin:  Artriti i përdhes

Arthrosilen dhe Ketoprofenal: krahasim

Dallimi midis ilaçeve:

 • Ketoprofeni është në dispozicion në forma injeksioni, xhel dhe tableta. Arthrosileni ka një asortiment më të madh (qirinj, kapsula, aerosole).
 • Prodhuesi i Ketoprofen është Rusia (vendas), Arthrosilene – Italia (e huaj).
 • Niveli i disponueshmërisë së biodisponibilitetit: Ketoprofen – 90%, Arthrosilen – nga 5% (përdorim i jashtëm) deri në 80% (oral).

Përqendrimi më i lartë i ilaçit: Ketoprofen – nga 15 në 30 minuta, Arthrosilen – nga 30 minuta (injeksion) deri në 10 orë (kapsula).

 • Kostoja: Ketoprofen – nga 70 në 180 rubla, Arthrosilen – nga 200 në 450 rubla.
 • Ketoprofeni në formën e injeksioneve dhe tabletave, si Arthrosilen, është i ndaluar për t'u përdorur nga fëmijët dhe adoleshentët.
 • Vendimi për zgjedhjen e ilaçeve dhe dozën e tij për një rast të veçantë merret vetëm nga mjeku që merr pjesë.

  Arthrosilen dhe Ketonal: Krahasimi

  Dallimet midis medikamenteve:

   Ketonal është në dispozicion në tregun farmaceutik në formën e një injeksioni, kapsulash dhe tabletash. Arthrosileni ka një> Shkalla më e lartë e përqendrimit të ilaçeve: Ketonal – nga 5 deri në 7 orë, Arthrosilen – nga 30 minuta (injeksion) deri në 10 orë (kapsula).
   Kostoja: Ketonal – nga 100 në 900 rubla, Arthrosilen – nga 200 në 450 rubla.

  Ketonal në formën e injeksioneve dhe tabletave është aprovuar për përdorim nga mosha 15 vjeç.

  Arthrum dhe Arthrosilen: Krahasimi

  Dallimet midis ilaçeve:

  1. Arthrum prezantohet në tregun farmaceutik në formën e një zgjidhje për injeksion dhe në tableta. Arthrosilen ka një shumëllojshmëri më të gjerë për shkak të qirinjve, aerosoleve dhe xhelave.
  2. Prodhuesi i Arthrum është Rusia (vendas), Arthrosilena – Italia (e huaj).
  3. Niveli i disponueshmërisë së biodisponibilitetit: Arthrum – 72-87%, Arthrosilen – nga 5% (përdorim i jashtëm) deri në 80% (oral).
  4. Përqendrimi më i lartë i ilaçit: Arthrum – nga 30 në 60 minuta, Arthrosilen – nga 30 minuta (injeksion) deri në 10 orë (kapsula).
  5. Kostoja: Arthrum – rreth 200 rubla, Arthrosilen – nga 200 në 450 rubla.

  Arthrum në formën e injeksioneve dhe tabletave është aprovuar për përdorim nga mosha 15 vjeç.

  Arthrosilen dhe OKI: krahasim

  Krahasimi i ilaçeve analoge sipas treguesve kryesorë:

  • OKI është në dispozicion në formën e një pluhuri për administrim oral, si dhe qirinj. Arthrosileni siguron një zgjedhje më të gjerë me kapsula, aerosole dhe xhel.
  • Niveli i disponueshmërisë së biodisponibilitetit: OKI – 80%, Arthrosilen – nga 5% (përdorim i jashtëm) deri në 80% (oral).
  • Shkalla më e lartë e përqendrimit të ilaçeve: OKI – nga 30 minuta në 5 orë, Arthrosilen – nga 30 minuta (injeksion) në 10 orë (kapsula).
  • Kostoja: OKI – rreth 200 rubla, Arthrosilen – nga 200 në 450 rubla.

  OKI është aprovuar për përdorim nga fëmijët nga 6 vjeç, Arthrosilen – jo më pak se 15 vjeç.

  Lexo artikullin:  Osteoartroza e metodave të trajtimit dhe parandalimit të nyjeve të këmbës

  Artrosileni dhe alkooli: përputhshmëria

  Përdorimi i kombinuar i Arthrosilen dhe pijeve alkoolike çon në rrezik të zhvillimit të gjakderdhjes gastrointestinale, dhe gjithashtu rrit fuqinë e ilaçit disa herë.

  Alkooli mund të konsumohet:

  1. 8-14 orë para marrjes së ilaçit;
  2. 18-24 orë pas marrjes së ilaçeve.

  Arthrosilen, ndërsa merret me alkool, mund të rrisë efektin negativ në mëlçi, dhe rreziku i zhvillimit të ulcerave gastrointestinale gjithashtu rritet. Ndoshta shfaqja periodike e dhimbjeve të kokës së rëndë, zhurma në kanalet e veshit, një ndjenjë dobësie e përgjithshme.

  Nëse konstatoni se marrja e alkoolit dhe Arthrosilen shkaktoi një ose më shumë nga këto efekte anësore, atëherë duhet të:

  1. Ndaloni urgjentisht përdorimin e alkoolit;
  2. Pini sa më shumë ujë të pastër brenda 4 orëve.

  Nëse Arthrosilen (pavarësisht nga forma: xhel, aerosol ose kapsula) përdoret për një kurs të gjatë, atëherë alkooli ndalohet nga 3 ditë në 1 muaj kalendarik. Afati i ndalimit të alkoolit mund të kontrollohet tek mjeku juaj.

  Arthrosilen: komente

  Rishikimet e pacientëve në lidhje me përdorimin e xhel dhe krem ​​Arthrosilen të paqartë. Efektiviteti i agjentëve të jashtëm është pak më i ulët se përdorimi i kapsulave dhe injeksioneve. Ilaçet gjithëpërfshirëse (kapsulat dhe xhel) sjellin rezultatin e dëshiruar më shpejt dhe për një kohë më të gjatë. Trajtimi me xhel dhe ointments është i përshtatshëm vetëm në fazën fillestare të sëmundjes.

  Disa pacientë pretendojnë se me ndihmën e Arthrosilen u shpëtuan nga proceset inflamatore në nyje. Në çdo rast, është e nevojshme të kontaktoni mjekun vijues për procedurat diagnostikuese dhe caktimin e një regjimi të trajtimit me cilësi të lartë dhe efektiv.

  Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

  Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

  Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

  Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

  Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

  Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

  Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

  Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

  ExpertNews Shqipëri