Arthrosilen në ampula

Arthrosilen – injeksione të bazuara në ketoprofen të destinuara për lehtësimin e dhimbjes akute me artrozë të nyjës së kyçit të këmbës, reumatizëm dhe sëmundje të tjera të sistemit muskuloskeletor. Ilaçi i përket grupit të ilaçeve anti-inflamatore jo-steroide (NSAIDs). Komponenti i tij aktiv, ketoprofeni, është një derivat i acidit propionik dhe është përfshirë në listën e ilaçeve jetësore për njerëzit.

Përdorimi i ilaçit mund të zvogëlojë ashpërsinë e procesit inflamator, eliminon dhimbjen dhe zvogëlon temperaturën e trupit. Arthrosilen ka kundërindikacione dhe mund të çojë në zhvillimin e efekteve anësore sistemike. Për të shmangur efektin negativ të drogës në trup, përdorni atë duhet të rekomandohet nga një mjek.

Forma e dozimit

Injeksione arthrosilen bëhen në Itali nga kompania farmaceutike Dompe Farmacheutichi SpA Droga është në dispozicion në formën e një zgjidhje të pastër, të pangjyrë ose të verdhë të lehtë sterile të destinuar për administrim intramuskular ose intravenoz. Lëngu i trajtimit shpërndahet në 2 ml ampula qelqi të errët. Ampulat paketohen në 6 pjesë në paletë plastike. Brenda secilës paketë të markës është 1 paletë me ampula dhe udhëzime për t’u përdorur me tretësirën medicinale.

Përbërësit dhe veprimi

Efekti farmakologjik i artrosilenit sigurohet nga ketoprofeni, i cili paraqitet në të si një kripë lisine. Përqendrimi i tij në 1 ml tretësirë ​​është 80 mg. Për më tepër, përbërja e produktit përfshin hidroksid natriumi, acid citrik dhe ujë steril.

Kripa lysine e ketoprofenit me administrim intramuskular ose intravenoz shfaq aktivitet të theksuar analgjezik, anti-inflamator dhe antipiretik, zvogëlon ënjtjen e nyjeve dhe rrit lëvizshmërinë e tyre. Veprimi i përbërësit kryesor është për shkak të efektit të tij negativ në ciklooksigjenazë-1 dhe ciklooksigjenazë-2 dhe frenimin e biosintezës së prostaglandinës. Arthrosileni ka një efekt anti-bradykinin, stabilizon membranat lizozome dhe pengon lëshimin e enzimave prej tyre, të cilat provokojnë inflamacion dhe shkatërrim të indit lidhës.

Ilaçi praktikisht nuk ndikon në gjendjen e mukozës së traktit tretës dhe nuk provokon një efekt katabolik në kërc artikular.

Kur të përdorni ilaçin

Arthrosilen në ampula përdoret për të eleminuar dhimbjen akute në nyje dhe muskuj. Tregohet për përdorim me:

 • reumatizma;
 • artriti (reumatiko>

Mënyra e aplikimit

Zgjidhja e ilaçit Arthrosilen® është menduar për administrim intravenoz ose intramuskular. Trajtimi me ilaçin duhet të bëhet në kushte stacionare nën mbikëqyrjen e një mjeku.

Doza ditore e ilaçit dhe kohëzgjatja e përdorimit të tij varen nga fotografia klinike dhe përcaktohen nga një specialist. Kohëzgjatja maksimale e trajtimit me ilaçin nuk duhet të kalojë 3 ditë rresht. Përmbajtja e ampulës duhet të përdoret menjëherë pas hapjes.

Ilaçi që mbetet pas injektimit nuk mund të ruhet. Ai duhet të hidhet me ampulën e shtypur.

Kujdes për trajtimin

Zgjidhja e ilaçeve të Arthrosilen ka kundërindikacione, një listë me të cilën pacienti duhet të njihet me të para se të fillojë ta përdorë atë. Ilaçi nuk duhet të përdoret me:

 • mbindjeshmëria ndaj substancave të përfshira në përbërjen e saj;
 • indiv>

Injeksioni i artrosilenit nuk përdoret në trajtimin e fëmijëve dhe adoleshentëve. Lejohet që ta përshkruajnë atë tek pacientët mbi 18 vjeç.

Ilaçi duhet të përdoret me kujdes në trajtimin e pacientëve të moshuar dhe të atyre që vuajnë nga dështimi kronik i zemrës, astma bronkiale, patologjitë e rënda të mëlçisë, alkoolizmi, hipertensioni, edemë periferike, anemi dhe sepsë.

Arthrosilen ndikon negativisht në shpejtësinë e reaksioneve psikomotorike dhe përqendrimit, prandaj, gjatë përdorimit të tij, një person duhet të përmbahet nga drejtimi i një automjeti ose të punojë në objekte potencialisht të rrezikshme.

Simptomat anësore

Zgjidhja e injeksionit të artrosilenit mund të çojë në zhvillimin e reaksioneve të padëshirueshme tek pacienti nga organe dhe sisteme të ndryshme. Efektet anësore më të zakonshme të një ilaçi përfshijnë:

 • dhimbje në bark;
 • ulcera e mukozës gastrointestinale;
 • të përzier;
 • kapsllëk ose diarre;
 • marramendje;
 • nervoziteti;
 • cystitis;
 • edemë;
 • ndryshime në presionin e gjakut (hipertension ose hipotension);
 • rritje e rrahjeve të zemrës;
 • manifestime alergjike (skuqje dhe kruajtje në lëkurë, edemë e Quincke);
 • djersitje në rritje;
 • shkelja e ciklit menstrual.

Përveç reaksioneve të mësipërme, efektet anësore nga ilaçi mund të manifestohen në formën e një rënie në mprehtësinë vizuale, halucinacione, një rritje në madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës, dështimin e mëlçisë, ndryshimet në përbërjen kimike të gjakut, etj. bronkospazma, laringospazmi dhe sindroma Stevens-Johnson.

Nëse efektet e përshkruara ndodhin, pacienti duhet të këshillohet me një mjek për mundësinë e trajtimit të vazhdueshëm.

Kombinimi i ilaçeve dhe mbidozimi

Gjatë përdorimit të Arthrosilen, pacientët duhet të jenë të kujdesshëm me përdorimin e ilaçeve me të cilat mund të hyjë në bashkëveprimin me ilaçet.

Shtë e padëshirueshme të kombinoni tretësirën e injektimit me antacidet, glukokortikoidet, NSAIDs, metotreksate, kolestiraminë, verapamil, cefamandol, tiklopidinë, heparinë, spironolactone, probenecid, tramadol, vazodilatorë periferikë, ilaçe antitrombotike.

Gjithashtu nuk rekomandohet përdorimi i injeksioneve të artrosilenit njëkohësisht me agjentë oralë hipoglikemik oral, ilaçe që përmbajnë litium dhe etanol, acid valproik dhe antagonistë të vitaminës K.

Nuk ka asnjë provë për një mbidozë të tretësirës së ilaçeve Artroskilen. Specialistët pranojnë se një tepricë e dozës ditore të barit mund të provokojë një rritje të reagimeve anësore në pacient.

Kostoja dhe reagimi

Efektiviteti i Arthrosilen tregohet nga rishikime të shumta të pacientëve. Njerëzit që përdorin zgjidhjen e ilaçeve për të ndaluar dhimbjen e fortë, shënojnë aftësinë e tij të shpejtë analgjezike dhe efektin afatgjatë (deri në 12 orë).

Zgjidhja për injeksion Arthrosilen është menduar për recetë në barnatore. Mimi mesatar i një pakete me ilaçin është 200 rubla. Ruani ampula me lëng shërues në një vend të mbrojtur nga rrezet e diellit direkte në një temperaturë ajri jo më të lartë se 25 ° C.

Artrozilen

përbërje

Forma e lëshimit

Arthrosilen është në dispozicion në disa forma farmakologjike, përkatësisht në formën e:

 • xhel për përdorim të jashtëm 30-50g;
 • kapsula për administrim oral prej 10 copë për pako;
 • tretësirë ​​injeksioni në ampula prej 2 ml, 6 copë për pako;
 • supozitorë rektale prej 10 copë për pako;
 • aerosol i jashtëm 25 ml.

efekti farmakologjik

Të gjitha format e artrosilenit karakterizohen me efekte analgjezike, antipiretike dhe anti-inflamatore.

Farmakodinamika dhe farmakokinetika

Manifestimi i efektit anti-inflamator, analgjezik dhe antipiretik sigurohet nga aftësia e ketoprofenit për të frenuar COX-1 dhe -2, pengojnë sintezën e PG. Përveç kësaj, ilaçi karakterizohet nga aktiviteti anti-bradykinin, stabilizimi i membranave lizozomale dhe frenimi i lëshimit të tyre nga enzimat, të cilat kontribuojnë në shkatërrimin e indeve në rastet e inflamacionit kronik. Lëshimi i citokinave zvogëlohet, aktiviteti i neutrofileve ngadalësohet.

Përdorimi i Arthrosilen mund të zvogëlojë ngurtësinë e mëngjesit, ënjtjen e nyjeve, rritjen e gamës së lëvizjes.

Kripa e lisinës, e cila është pjesë e përgatitjes së ketoprofenit, është një molekul që tretet shpejt me një pH neutral. Prandaj, Arthrosilen praktikisht nuk ka një efekt irritues në traktin e tretjes.

Përdorimi i jashtëm i një llak ose xhel ka një efekt lokal anti-inflamator, antiexudativ dhe analgjezik. Në këtë rast, një efekt i lartë terapeutik lokal në nyjet e prekura, tendinat, ligamentet, muskujt manifestohet. Trajtimi me ilaçin për sindromën e kyçeve ju lejon të zvogëloni dhimbjen e nyjeve, si në gjendje të qetë, ashtu edhe gjatë lëvizjes, ngurtësia e mëngjesit dhe ënjtja e nyjeve zvogëlohen. Arthrosilen nuk është treguar se ka një efekt të dëmshëm në kërc artikular.

Kur merrni kapsula, substanca aktive thithet plotësisht nga trakti tretës, me një disponueshmëri bio të disponueshme më shumë se 80%. Përqendrimi maksimal arrihet pas 4-10 orësh nga momenti i administrimit, në varësi të dozës. Në këtë rast, efekti terapeutik vazhdon për 4-24 orë. Ushqimi i ushqimit mund të ulë përqendrimin e substancës në trup. Brenda trupit, vërehet një marrëdhënie e plotë e ketoprofenit me proteinat plazmatike. Substanca është në gjendje të depërtojë në pengesat histoematologjike në inde dhe lëng sinovial, ku ndodh shpërndarja e tij. Metabolizmi i ketoprofenit ndodh në mëlçi, duke pësuar glukuronidimin me prodhimin e esterëve dhe acidit glukuronik. Ekskretimi i metabolitëve kryhet në përbërjen e urinës dhe një pjesë të vogël me feces.

Veprimi i injeksionit manifestohet pas 20-30 minutave dhe vazhdon për 18-20 orë. Substanca aktive thithet plotësisht duke u lidhur me proteinat plazmatike. Ilaçi depërton në barrierat histoematologjike në inde dhe lëngje fiziologjike, të shpërndara në mënyrë të barabartë në trup. Metabolizmi ndodh me pjesëmarrjen e enzimave të mëlçisë, të cilat kryesisht ekskretohen nga veshkat, brenda 24 orëve.

Kur përdorni ilaçin në formën e supozitorëve rektale, efekti i tij manifestohet brenda 45-60 minutave. Përqendrimi maksimal i një lënde varet drejtpërdrejt nga doza e marrë. Në trup, ketoprofeni thithet plotësisht duke u lidhur me proteinat plazmatike. Notedshtë vërejtur depërtimi i substancës përmes barrierave histoematologjike, duke u shpërndarë në inde dhe organe të rëndësishme. Metabolizmi ndodh në mëlçi, me prodhimin e estrave dhe acidit glukuronik. Ekskretimi i metabolitëve ndodh në urinë.

Përdorimi i xhelit të jashtëm dhe agjentëve aerosol shënohet me thithjen e ngadaltë. Në këtë rast, veprimi i substancës shfaqet për një kohë të shkurtër dhe zgjat 5-8 orë. Bio-disponueshmëria është afërsisht 5%.

Indikacionet për përdorim

Indikacionet kryesore për përdorimin e kapsulave dhe supozitorëve janë:

 • dhimbje inflamatore, pas operacionit ose post-traumatike të buta deri në mesatare;
 • artriti reumatoid dhe përdhes;
 • osteoartriti;
 • spondyloarthritis;
 • lezione inflamatore e indeve periartikulare.

Injeksione janë të përshkruara për trajtim afatshkurtër të sindromave të dhimbjes akute që shoqërojnë:

 • sëmundjet e sistemit muskuloskeletor me origjinë të ndryshme;
 • dhimbje pas operacionit dhe post-traumatike të shoqëruara me inflamacion.

Indikacionet për qëllimin e xhelit dhe aerosolit janë:

 • sëmundjet e sistemit muskulor dhe skeletit, për shembull, artriti reumatoid dhe psoriatik, osteoartriti i nyjeve periferike ose shpinë, spondiliti ankilozues, dëmtim reumatik i indeve të buta;
 • lezione traumatike të indeve të buta
  dhimbje reumatike të muskujve dhe dhimbje jo reumatike.

Kundërindikimet për përdorim

 • ndjeshmëri e lartë ndaj ilaçit;
 • astma aspirinë;
 • laktacioni, shtatzënia;
 • përkeqësimi i ulçerës peptike të stomakut dhe ulçerës duodenale, ulçera peptike;
 • diverticulitis;
 • forma akute e kolit ulcerativ, sëmundja e Crohn;
 • insuficienca renale kronike;
 • fëmijërisë;
 • hemofili dhe çrregullime të tjera që lidhen me koagulimin e gjakut etj.

Aerosoli dhe vaji gjithashtu nuk rekomandohet për:

 • dermatoza të qara;
 • ekzema;
 • shkelje e integritetit të lëkurës.

Kujdes kërkohet kur trajtoni pacientët që vuajnë nga:

Efektet anësore

Përdorimi i Arthrosilen mund të çojë në zhvillimin e çrregullimeve në veprimtarinë e traktit tretës, mëlçisë, sistemit nervor, organeve shqisore dhe gjakut, sistemit gjenitourinar, kardiovaskular dhe frymëmarrjes.

Përveç kësaj, zhvillimi i çrregullimeve të ndryshme të lëkurës dhe reaksioneve alergjike është i mundur.

Kur përdorni preparate të jashtme – xhel dhe aerosol, nuk përjashtohet mundësia e shfaqjes së fotosensibilizimit.

Në çdo rast, kërkohet këshilla e specialistëve.

Udhëzime për përdorim Arthrosilen (Metoda dhe doza)

Ilaçi është në dispozicion në disa forma farmakologjike të destinuara për administrim oral, në mënyrë rektale, parenterale dhe të jashtme.

Tabletat për administrim oral përshkruhen çdo ditë, 1 copë në të njëjtën kohë ose pas vaktit. Kursi terapeutik mund të zgjasë 3-4 muaj.

Zgjidhja për IM ose IV është përshkruar për përdorim nga ampula në ditë. Si rregull, kjo formë e drogës përdoret për trajtim afatshkurtër jo më shumë se 3 ditë në një ambient spitalor. Kur është e nevojshme të vazhdohet trajtimi, përdorimi i kapsulave ose supozitorëve lejohet.

Supozicionet rektale përdoren çdo ditë për 1 copë 2-3 herë. Doza maksimale ditore nuk duhet të kalojë 480 mg. Pacientët e moshuar përshkruhen një dozë ditore deri në 2 supozitorë.

Format e jashtme aerosol dhe xhel Udhëzimet për artrosilen për përdorim rekomandon aplikimin në një sasi të vogël çdo ditë 2-3 herë. Në këtë rast, një dozë e vetme e aerosolit është 1-2 g. Kohëzgjatja e terapisë përcaktohet nga mjeku që merr pjesë, por nuk duhet të jetë më i gjatë se 10 ditë.

Mbidozë

Rastet e mbidozës me Arthrosilen nuk përshkruhen.

bashkëveprim

Përdorimi i njëkohshëm me indukatorë të oksidimit mikrosomal në mëlçi – fenitoin, barbiturates, flumecinol, rifampicin, fenilbutazon, antidepresantë triciklik rrit prodhimin e metabolitëve aktivë të hidroksiluar.

Establishedshtë vërtetuar se Arthrosilen zvogëlon efektivitetin e agjentëve të caktuar urikozikë, rrit efektivitetin e antikoagulantëve, fibrinolitikëve, agjentëve antiplomatikë, efekteve anësore të mineralokortikideve, estrogjeneve, si dhe ilaçeve antihipertensive dhe diuretike.

Përdorimi i përbashkët me NSAIDs, GCS, kortikotropinë, etanol mund të shkaktojë zhvillimin e ulcerave dhe gjakderdhjes së traktit gastrointestinal, të rrisë mundësinë e devijimeve në funksionin e veshkave.

Me përdorim të njëkohshëm me antikoagulantë oralë, trombolitikë, heparinë, cefoperazone, agjentë antiplomatikë cefamandole dhe cefotetan, rreziku i gjakderdhjes rritet.

Për më tepër, ky ilaç rrit efektin hipoglikemik të insulinës dhe agjentëve hipoglikemik, prandaj, me një emërim të njëkohshëm, kërkohet një llogaritje e dozës. Kombinimi me valproate çon në grumbullim të dëmtuar të trombociteve, me verapamil, nifedipinë, litium, metotreksat rrit përqendrimin e tyre në plazmë. Kombinimi me Santacid dhe Colestiramine mund të zvogëlojë thithjen e Arthrosilen.

udhëzime speciale

Në trajtimin me kapsula, zgjidhje injeksioni dhe supozitorë, kërkohet monitorimi i parametrave të gjakut periferik, si dhe gjendja e funksioneve të mëlçisë dhe veshkave.

Kur është e nevojshme të përcaktohen 17-ketosteroide, ilaçi anulohet para studimit në 48 orë.

Përdorimi i ketoprofenit shpesh maskon simptomat e një sëmundje infektive.

Funksioni i dëmtuar i veshkave dhe hepatik kërkon një ulje të dozës dhe monitorim të kujdesshëm të gjendjes së pacientëve.

Në pacientët me astmë bronkiale mund të ndodhë një sulm i astmës bronkiale.

Kur planifikoni shtatzëninë, rekomandohet të përmbaheni nga përdorimi i drogës, pasi është e mundur të zvogëlohen gjasat e implantimit të vezëve.

Aerosoli dhe xhel arthrosileni duhet të aplikohen në lëkurë pa dëmtime. Shtë e rëndësishme që ilaçi të mos marrë në sy dhe në mukozën. Shtë e mundur të shmangni shfaqjen e mbindjeshmërisë ose fotosensibilitetit nëse mbroni lëkurën nga rrezet e diellit gjatë gjithë trajtimit.

Kushtet e shitjes

Ilaçi është në formën e kapsulave dhe një injeksion për recetë. Pomadë arthrosilen dhe llak janë ilaçe OTC.

Kushtet e ruajtjes

Një vend i errët i mbrojtur nga fëmijët ka për qëllim ruajtjen e barit në temperaturë deri në 25 ° C.

Artrozilen

Xhel Arthrosilen 5% 30g për përdorim të jashtëm

Alpha Wassermann SpA (Itali) Përgatitja: Arthrosilen

Xhel Arthrosilen 5% 50g për përdorim të jashtëm

Alpha Wassermann SpA (Itali) Përgatitja: Arthrosilen

Arthrosylene 15% 25ml aerosol për përdorim të jashtëm

Alpha Wassermann SpA (Itali) Përgatitja: Arthrosilen

Arthrosilene 320mg 10 copë. kapsula

Alpha Wassermann SpA (Republika San Marino) Droga: Arthrosilen

Analoge për substancën aktive

Ketonal 100mg 20 copë. tableta të veshura me film

Lekë dd (Slloveni) Përgatitja: Ketonal

Xhel ketoprofeni 2,5% 30g

Flexen 2,5% 30g xhel për përdorim të jashtëm

Italfarmaco (Itali) Përgatitja: Flexen

Oki 160mg 10 copë. supozitorët rektal

Dompe SpA (Itali) Përgatitja: Oki

Xhel Quickgel 2,5% 100g

Akrikhin (Rusi) Përgatitja: Bystrumgel

Analoge nga kategoria kundër qetësuesve, anti-inflamatorë

Voltaren 25mg / ml 3ml 5 copë. injeksion intramuskular

Novartis Pharma (Slloveni) Përgatitja: Voltaren

Xhel ketonal 2,5% 100g për përdorim të jashtëm

Sandoz (Gjermani) Përgatitja: Ketonal

Xhel ketoprofeni 2,5% 30g për përdorim të jashtëm

Vertex (Rusi) Përgatitja: Ketoprofen

Krem Bengey 50g

Johnson & Johnson (Itali) Përgatitja: Bengay

Xhel Diklak 5% 100g për salarma me përdorim të jashtëm

Sandoz (Gjermani) Përgatitja: Diklak

Analogjitë nga kategoria Sëmundjet e sistemit muskuloskeletor

Ketonal 100mg 20 copë. tableta të veshura me film

Lekë dd (Slloveni) Përgatitja: Ketonal

Xhel ketoprofeni 2,5% 30g

Xhel Diklak 5% 50g për salarma me përdorim të jashtëm

Sandoz (Gjermani) Përgatitja: Diklak

Xhel me dikloben 1% për përdorim të jashtëm

Ratiopharm (Gjermani) Përgatitja: Dikloben

Xhel Diclofenac 1% 40g për përdorim të jashtëm

Udhëzime për përdorim Arthrosilen

Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

Përbërja dhe forma e lëshimit

Në një flluskë 10 copë ;; në një pako kartoni 1 flluskë.

Tretësirë ​​për administrim intravenoz dhe intramuskular – 1 ml:

 • Substanca aktive: kripë lisin e ketoprofenit – 80 mg;
 • Eksipientët: hidroksid natriumi; acid citrik; ujë për injeksione.

Në ampula prej qelqi të errët, 2 ml secila; në një paletë 6 copë., në një pako kartoni 1 paletë.

Supozitorë për administrimin e rektumit – 1 supp.

 • Substanca aktive: kripë lisin e ketoprofenit – 160 mg;
 • Eksipientët: glicerina gjysmë sintetike.

Në shiritin 5 copë ;; në një pako kartoni 2 shirita.

Xhel për përdorim të jashtëm 5% – 1 g:

 • Substanca aktive: kripë lisin e ketoprofenit – 50 mg;
 • Eksipientët: karboksipolimetilen; trietanolamine; polisorbat; alkool etilik 95%; p-hidroksibenzoat metil; livando; nerolen; uji.

Në tuba alumini prej 30 dhe 50 g; në një pako kartoni 1 tub.

Aerosol për përdorim të jashtëm 15% – 1 g:

 • Lëndë aktive: Ketoprofen kripë lisine e shkumëzuar – 150 mg;
 • Eksipientët: polysorbate 80; glikol polipropileni; PVP (povidoni); livando; nerolen; alkool benzil; ujë i pastruar; propelant – propan-butan.

Në cilindra me një kapacitet 25 ml me një llak hundë; në një pako kartoni 1 tullumbace.

Indikacionet për përdorim Arthrosilen

 • artriti;
 • radiculitis;
 • mialgjia dhe nevralgjia;
 • demtime te ndryshme.

Kundërindikimet Arthrosilen

 • lezione ulcerative të traktit gastrointestinal në fazën akute;
 • Astma “Aspirin”;
 • shkelje të rënda të funksionit të mëlçisë dhe / ose veshkave;
 • mbindjeshmëri ndaj ilaçit;
 • hemorroide për përdorimin e supozitorëve;
 • sëmundjet e lëkurës dhe plagët për përdorimin e xhelit.

Arthrosilen Përdorimi në shtatzëni dhe fëmijët

Ndërveprimet e drogës

Dozimi Arthrosileni

Supozicionet rektale janë të përshkruara 1 copë. 2 herë në ditë (mëngjes dhe natë). Trajtimi i qirinjve, nëse është e nevojshme, mund të kombinohet me caktimin e ilaçit brenda në kapsula 50 mg.

Për të trajtuar kushtet akute ose për të lehtësuar një përkeqësim të procesit kronik, 100 mg të barit administrohet si një injeksion i vetëm intramuskular. Trajtimi i mëtutjeshëm kryhet duke përdorur tableta ose supozitorë; ndërsa doza ditore nuk duhet të kalojë 300 mg.

Në vend, ju mund të përshkruani një xhel: ilaçi aplikohet në sipërfaqen e prekur 2 herë në ditë, rubbed butësisht dhe për një kohë të gjatë; pas fërkimit, mund të aplikohet një salcë e thatë.

 1. Regjistri shtetëror i ilaçeve;
 2. Klasifikimi Kimik Terapeutik Anatomik (ATX);
 3. Klasifikimi nosologjik (ICD-10);
 4. Udhëzimet zyrtare nga prodhuesi.

Mimet për Arthrosilen në barnatore në Moskë

Forma e lëshimit: Arthrosilenum 5% 30g xhel për përdorim të jashtëm

Lista e FarmaciveAdresaOrari i operimitÇmimi
ASNAParku 9, Rr. 61, ndërtesa 1E hënë-Premte: 08: 00-22: 00
Sat-Diell: 09: 00-21: 00
299.00 rubla.

Shikoni të gjitha barnatoret

Forma e lëshimit: Arthrosilenum 5% 50g xhel për përdorim të jashtëm

Lista e FarmaciveAdresaOrari i operimitÇmimi
ASNARruga Mitinskaya, 36Mon-Diell: 08: 00-22: 00231.00 rubla.
MIZARMikristristrimi i 3-të, 3Mon-Diell: 09: 00-21: 00249.00 rubla.
MIZARRruga Rrugore, 24 Kor. 1Mon-Diell: 09: 00-21: 00232.00 rubla.
MIZARRruga Chelyabinsk, 15Mon-Diell: 09: 00-21: 00232.00 rubla.
MIZAR3 zyra e Postës Rr., 49 kor. 1Mon-Diell: 09: 00-21: 00228.00 rubla.
ASNARruga Pervomaiskaya, 81Mon-Diell: 08: 00-22: 00271.00 rubla.
MIZAR5 μR 1 kat-l, 10Mon-Diell: 09: 00-21: 00244.00 rubla.
KIT PHARMARruga Qendrore, 40Mon-Diell: 08: 00-22: 00227.00 rubla.
MIZARKalimi Rossoshansky, 5 kor. 1Mon-Diell: 09: 00-21: 00246.00 rubla.
KIT PHARMARruga Qendrore, 39Rreth orës225.00 rubla.

Shikoni të gjitha barnatoret

Forma e lëshimit: Arthrosilenum 15% 25ml aerosol për përdorim të jashtëm

Lista e FarmaciveAdresaOrari i operimitÇmimi
ASNARruga Mitinskaya, 36Mon-Diell: 08: 00-22: 00387.00 rubla.
ASNARruga Pervomaiskaya, 81Mon-Diell: 08: 00-22: 00359.00 rubla.
Farmaci e njerëzveRruga Sukromka, 6Rreth orës250.00 rubla.
ASNADmitrovskoe sh., D.73 bld. 1Mon-Diell: 10: 00-22: 00378.00 rubla.
ASNAUralskaya Rr., 1Mon-Diell: 08: 00-22: 00399.00 rubla.
ASNARruga Seslavinskaya, 16 Cor. 1Mon-Diell: 08: 00-22: 00387.00 rubla.
Avicena PharmaRruga Yenisei, 5Rreth orës419.00 rubla.
MIZARFshati Olimpik i Prospektit të Michurinsky, 4 Cor. 3Mon-Diell: 09: 00-21: 00384.00 rubla.

Shikoni të gjitha barnatoret

Forma e lëshimit: Arthrosilene 320mg 10 copë. kapsula

Arthrosilen në ampula

NSAIDs. Ka efekte anti-inflamatore, analgjezike dhe antipiretike. Duke frenuar COX-1 dhe COX-2, pengon sintezën e prostaglandinave. Ka aktivitet anti-bradykinin, stabilizon membranat lizozomale dhe vonon lëshimin e enzimave prej tyre, të cilat kontribuojnë në shkatërrimin e indeve në inflamacionin kronik. Redukton lëshimin e citokineve, pengon aktivitetin e neutrofileve.
Redukton ngurtësinë në mëngjes dhe ënjtjen e nyjeve, rrit gamën e lëvizjes.
Ketoprofeni, një kripë lisine, ndryshe nga ketoprofeni, është një përbërës që shpërndahet shpejt me një pH neutral, i cili pothuajse nuk irriton traktin gastrointestinal.
Pas administrimit oral, efekti maksimal terapeutik vërehet për 4 deri në 24 orë.
Me përdorim të jashtëm, Arthrosilen zvogëlon manifestimet e inflamacionit dhe dhimbjes në nyjet e prekura, tendinat, ligamentet, muskujt. Me sindromën artikulare, shkakton një dobësim të dhimbjes në nyje në pushim dhe gjatë lëvizjes, një rënie në ngurtësinë e mëngjesit dhe ënjtje të nyjeve.
Kripa lysine e ketoprofenit nuk ka një efekt katabolik në kërcin artikular.

Për administrim oral dhe rektal
Zbutja e dhimbjes me intensitet të butë dhe të moderuar, përfshirë:
– dhimbje pas operacionit;
– dhimbje pas traumatike;
– dhimbje të një natyre inflamatore.
Trajtimi simptomatik i sëmundjeve reumatike dhe inflamatore, duke përfshirë:
– artrit rheumatoid;
– spondiliti;
– osteoartroza;
– artriti i përdhes;
– Inflamacion i indeve periartikulare.
Për përdorim parenteral
Trajtimi afatshkurtër i dhimbjes akute:
– për sëmundjet e sistemit muskulor dhe skeletit me origjinë të ndryshme;
– në periudhën pas operacionit;
– pas dëmtimeve dhe proceseve inflamatore.
Për përdorim të jashtëm
– Sëmundje inflamatore akute dhe kronike të sistemit muskulor (duke përfshirë artritin reumatoid, artritin psoriatik, spondilitin ankiloz, osteoartritin e nyjeve periferike dhe shpinë, lezione reumatike të indeve të buta);
– dhimbje muskulore me origjinë reumatike dhe jo reumatike;
– dëmtim traumatik në indet e buta.

Brenda, Arthrosilen është përshkruar 1 kapsul / ditë, gjatë ose pas një vakt. Kohëzgjatja e trajtimit mund të jetë 3-4 muaj.
Të përshkruara në mënyrë të rregullt 1 supozitor 2-3 herë / ditë. Doza maksimale ditore është 480 mg. Pacientët e moshuar nuk duhet të përshkruhen më shumë se 2 supozitorë në ditë.
Në rast të dëmtimit të funksionit renal dhe hepatik, është e nevojshme një ulje e dozës.
Parenteral (IM ose IV) ilaçi përshkruhet në një dozë prej 160 mg (1 amp.) / Ditë. Doza maksimale ditore është 320 mg (1 amp. 2 herë / ditë).
Pacientët e moshuar duhet të përshkruhen jo më shumë se 1 amp. / Dita
Në mënyrë paralele, ilaçi duhet të administrohet shkurt (deri në 3 ditë), pastaj ato kalojnë në marrjen e barit brenda ose në përdorimin e supozitorëve.
Futja / futja e barit lejohet vetëm në një spital. Për të rritur kohëzgjatjen e barit, rekomandohet që të bëhet një infuzion i ngadaltë IV. Kohëzgjatja e infuzionit iv është të paktën 30 minuta.
Solucioni i infuzionit përgatitet në bazë të 50 ml ose 500 ml të solucioneve ujore të mëposhtme: 0.9% solucion klorur natriumi, 10% zgjidhje ujore e levulozës, 5% zgjidhje ujore e dekstrozës, tretësirë ​​acetate e Ringer, zgjidhje e laktatit Hartmann të Ringer), solucion koleksioni i dekstranit në solucion 0.9% klorur natriumi ose 5% zgjidhje dekstroze.
Kur holloni Arthrosilen në zgjidhje me vëllim të vogël (50 ml), ilaçi administrohet iv bolus.
Për përdorim të jashtëm, një dozë e vetme e xhelit është 3-5 g (vëllimi i qershive të mëdha), aerosoli – 1-2 g (vëllimi i arrave). Ilaçi duhet të aplikohet 2-3 herë / ditë, duke fërkuar butësisht derisa të përthithet plotësisht. Kohëzgjatja e trajtimit nuk duhet të kalojë 10 ditë (pa u konsultuar me një mjek).

Nga sistemi tretës: dhimbje barku, diarre, stomatiti, ezofagiti, gastrit, duodenit, lezione erozive dhe ulcerative të traktit gastrointestinal, hematomesis, melena, rritje të niveleve të bilirubinës, rritje të aktivitetit të enzimave të mëlçisë, hepatitit, dështimit të mëlçisë, rritje të madhësisë së mëlçisë .
Nga ana e sistemit nervor qendror: marramendje, hiperkinasi, dridhje, vertigo, luhatje të humorit, ankth, halucinacione, nervozizëm, sëmundje të përgjithshme, dëmtim të shikimit.
Reaksione alergjike: urtikarie, angioedema, eritema multiforme eksudative (përfshirë sindromën Stevens-Johnson), reaksione anafilaktoide (ënjtje të mukozës orale, edemë faringjale, edemë periorbital).
Reagimet dermatologjike: ekzantema eritematoze, pruritus, skuqja makulopapulare.
Nga sistemi urinar: urinim i dhimbshëm, cystitis, edemë, hematuria.
Nga sistemi hemopoietik: leukocitopenia, leukocitoza, limfangjiti, ulje në kohën e protrombinës, trombocitopeni, purpura trombocitopenike, një rritje në madhësinë e shpretkës, vaskulit.
Nga sistemi i frymëmarrjes: bronkospazma, dispne, ndjesia e spazmës së laringut, laringospazma, edema e laringut, rinitit.
Nga sistemi kardiovaskular: hipertensioni, hipotensioni, takikardia, dhimbje në gjoks, sinkop, edemë periferike, zbehje.
Tjetër: konjunktiviti, parregullsi menstruale, djersitje e shtuar.
Reagimet lokale me administrim rektal: djegia, kruajtja, rëndimi në rajonin anorektal, përkeqësimi i hemorroideve.
Reagimet lokale me përdorim të jashtëm: manifestimet e lëkurës së reaksioneve alergjike, fotosensibiliteti. Me përdorim të zgjatur në sipërfaqe të gjerë të lëkurës, efektet anësore sistemike mund të zhvillohen.
Kripa lisin e ketoprofenit ka shumë më pak të ngjarë të shkaktojë efekte anësore në krahasim me ketoprofenin.

– “Triada e aspirinës”;
– Tremujori III i shtatëzanisë;
– periudha e laktacionit;
– Hipersensitiviteti ndaj ketoprofenit ose përbërësve të tjerë të ilaçit, acidit acetilsalicilik ose NSAID-ve të tjera.
Për përdorim sistemik
– ulçera peptike e stomakut dhe duodenit në fazën akute;
– kolit ulcerativ në fazën akute;
– Semundja Crohn;
– divertikuliti;
– ulçera peptike;
– çrregullime të koagulimit (përfshirë hemofilinë);
– insuficienca renale kronike;
– mosha e fëmijëve dhe adoleshentëve deri në 18 vjeç.
Për përdorim të jashtëm
– dermatoza të qara;
– ekzemë;
– shkelje e integritetit të lëkurës;
– mosha e fëmijëve deri në 6 vjeç.
Me kujdes, ilaçi duhet të përshkruhet në tremujorin e I dhe II të shtatzënisë, si dhe pacientët e moshuar. Me përdorimin sistemik, duhet të tregohet kujdes në rast të anemisë, astmës bronkiale, alkoolizmit, pirjes së duhanit, cirrozës alkoolike të mëlçisë, hiperbilirubinemisë, dështimit të mëlçisë, diabetit mellitus, dehidrimit, sepsës, dështimit kronik të zemrës, edemës, hipertensionit arterial, sëmundjeve të gjakut (përfshirë leukopenia), mungesa e glukozës-6-fosfat dehidrogjenaza, stomatiti; për përdorim të jashtëm – me përkeqësim të porfirisë hepatike, lezione erozive dhe ulcerative të traktit gastrointestinal, shkelje të rënda të mëlçisë dhe veshkave, dështim kronik të zemrës, astmë bronkiale, si dhe te fëmijët nën moshën 12 vjeç.

Shtatzënia dhe laktemia

Përdorimi i drogës Arthrosilen në tremujorin e tretë të shtatzënisë është kundërindikuar. Në tremujorin e parë dhe të dytë të shtatëzanisë, ilaçi Arthrosilen duhet të përdoret me kujdes dhe nën mbikëqyrjen e një mjeku. Nëse është e nevojshme të përdorni ilaçin gjatë laktacionit, ushqyerja me gji duhet të ndërpritet.
Gratë që planifikojnë një shtatëzani duhet të përmbahen nga marrja e Arthrosylene, pasi gjatë marrjes së tij, probabiliteti i implantimit të vezëve mund të ulet.

Gjatë trajtimit me Arthrosilen, monitorimi periodik i figurës së gjakut periferik dhe gjendja funksionale e mëlçisë dhe veshkave është e nevojshme.
Nëse përcaktimi i 17-keto-steroideve është i nevojshëm, ilaçi duhet të ndërpritet në 48 orë para studimit.
Marrja e Arthrosilen mund të maskojë shenjat e një sëmundje infektive.
Përdorimi i artrosilenit në astmën bronkiale mund të shkaktojë një sulm astme.
Për përdorim të jashtëm, ilaçi duhet të aplikohet vetëm për lëkurën e paprekur. Shmangni kontaktin me sytë dhe mukozën. Për të shmangur manifestimet e mbindjeshmërisë dhe fotosensibilitetit, rekomandohet të shmangni ekspozimin ndaj lëkurës së dritës së diellit gjatë rrjedhës së trajtimit.
Solucionet ujore të kripës së lysinës të ketoprofenit, si dhe xhel për përdorim të jashtëm mund të përdoren në fizioterapi (iontophoresis, mesoterapi): me jonofofizën, ilaçi aplikohet në polin negativ.
Ndikimi në aftësinë për të drejtuar automjete dhe për të menaxhuar mekanizmat
Gjatë periudhës së përdorimit të drogës, duhet të përmbahen nga aktivitete potencialisht të rrezikshme që kërkojnë përqendrim të shtuar të vëmendjes dhe shpejtësisë së reaksioneve psikomotorike.

Aktualisht, nuk është raportuar asnjë rast i mbidozës me Arthrosilen.
Në rast të mbidozës, duhet të bëhet terapi simptomatike, monitorim i aktivitetit të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare. Nuk ka antidot specifik. Hemodializa është e paefektshme.

Indukuesit e oksidimit mikrosomal në mëlçi (fenitoin, etanol, barbiturates, flumecinol, rifampicinë, fenilbutazon, antidepresivë triciklik) gjatë përdorimit të Artrosilenit rrisin metabolizmin e ketoprofenit (rrisin prodhimin e metabolitëve aktivë të hidroksiluar).
Në sfondin e përdorimit të njëkohshëm me ilaçin Arthrosilen, zvogëlohet efektiviteti i preparateve urikozurgjike, rritet efekti i antikoagulantëve, agjentëve antiplomatikë, fibrinolitikëve, etanolit, efektet anësore të mineralocorticoids, glukokortikoideve, estrogjenet; efektiviteti i barnave antihipertensivë dhe diuretikëve zvogëlohet.
Përdorimi i njëkohshëm i drogës Arthrosilen me NSAID të tjera, kortikosteroide, etanol dhe kortikotropinë mund të çojë në ulcera dhe zhvillimin e gjakderdhjes gastrointestinale, në një rrezik të rritur të zhvillimit të mosfunksionimit të veshkave.
Administrimi i njëkohshëm i Arthrosilen me antikoagulantë oralë, heparinë, trombolitikë, agjentë antiplomatikë, cefoperazone, cefamandol dhe cefotetan rrit rrezikun e gjakderdhjes.
Përdorimi i njëkohshëm i ilaçit Arthrosilen rrit efektin hipoglikemik të insulinës dhe ilaçeve hipoglikemike orale (rillogaritja e dozës është e nevojshme).
Emërimi i përbashkët i Arthrosilen me valproate natriumi shkakton një shkelje të grumbullimit të trombociteve.
Ketoprofeni me përdorim të njëkohshëm rrit përqendrimin plazmatik të verapamilit dhe nifedipinës, litiumit, metotreksatit.
Antacidet dhe kolestiramina, kur merren me gojë me ilaçin Arthrosilen, zvogëlojnë thithjen e ketoprofenit.

Kushtet dhe kushtet e ruajtjes

Ilaçi duhet të ruhet në një vend të errët, jashtë mundësive të fëmijëve në temperaturë deri në 25 ° C. Aerosoli nuk duhet të mbinxehet! Jetëgjatësia e kapsulave të kapsulave dhe supozitorëve të rektumit është 5 vjet, për administrim intravenoz dhe intramuskular, xhel dhe aerosol për përdorim të jashtëm është 3 vjet.

Kushtet e pushimit nga farmacitë

Format e dozimit për përdorim sistemik janë recetë.
Format e dozimit për përdorim të jashtëm miratohen për përdorim si ilaçe OTC.

Ampula arthrosilen 80mg / ml 2 ml, 6 copë.

Të nderuar klientë, kjo faqe nuk shet produkte, por ofron faqe online farmaci ku mund të blini barnat që ju nevojiten me çmime konkurruese.

Disponueshmëria në barnatoret e Moskës

СетьprodhuesÇmimiBlej
Abiogen Pharma SpA / Itali166Shtoni në të Shporta
Abiogen Pharma SpA / Itali186Shtoni në të Shporta

Udhëzimet për përdorim

Zgjidhje për administrim intravenoz dhe intramuskular.

1 ml zgjidhje përmban:

Përbërësi aktiv: Kripë lisin e lisoprofenit 80 mg.

Eksipientët: hidroksid natriumi; acid citrik; ujë për injeksione

Ka efekte anti-inflamatore, analgjezike dhe antipiretike. Frenimi i COX-1 dhe -2, pengon sintezën e GHG. Ka aktivitet anti-bradykinin, stabilizon membranat lizozomale dhe vonon lëshimin e enzimave prej tyre, të cilat kontribuojnë në shkatërrimin e indeve në inflamacionin kronik. Redukton lëshimin e citokineve, pengon aktivitetin e neutrofileve

Redukton ngurtësinë në mëngjes dhe ënjtjen e nyjeve, rrit gamën e lëvizjes.

Kripa lisine e ketoprofenës, ndryshe nga ketoprofena, është një molekulë pH neutrale e çastit dhe pothuajse nuk irriton traktin gastrointestinal.

Kur aplikohet në vend, ajo ka një efekt lokal anti-inflamator, anti-ekstrudativ dhe analgjezik. Në formën e një llak ose xhel siguron një efekt terapeutik lokal në nyjet e prekura, tendinat, ligamentet, muskujt. Kur sindroma artikulare shkakton një ulje të dhimbjes në nyje gjatë pushimit dhe kur lëviz, duke ulur ngurtësinë e mëngjesit dhe ënjtjen e nyjeve. Kripa lysine e ketoprofenit nuk ka një efekt katabolik në kërcin artikular.

Trajtimi afatshkurtër i sindromës së dhimbjes akute në sëmundjet e sistemit muskulor skeletik me origjinë të ndryshme, dhimbje pas operacionit, post-traumatike, të shoqëruara me inflamacion.

 • Hipersensitiviteti, përfshirë ato ndaj NSAID-ve të tjera.
 • Astma aspirine.
 • Periudha e laktacionit.
 • Ulçera peptike e stomakut dhe duodenit në fazën akute, ulçera peptike.
 • Koliti ulcerativ në fazën akute.
 • Semundja Crohn.
 • Diverticulitis.
 • Hemofili dhe çrregullime të tjera të koagulimit të gjakut.
 • Dështimi kronik i veshkave.
 • Fëmijët deri në 18 vjet.

Me kujdes: astma bronkiale, dështimi kronik i zemrës, pleqëria, anemia, alkoolizmi, pirja e duhanit, cirroza alkoolike e mëlçisë, hiperbilirubinemia, dështimi i mëlçisë, diabeti mellitus, dehidratimi, sepsë, edemë, hipertensioni, sëmundjet e gjakut (përfshirë leukopeninë), mangësi e glukozës -6-fosfat dehidrogjenaza, stomatiti.

Aplikimi në shtatzëni dhe laktacion

Ashtu si NSAID-t e tjera, Arthrosilen nuk duhet të përdoret në tremujorin e III të shtatëzanisë. Përdorimi i drogës në tremujorin e I dhe II duhet të monitorohet me kujdes nga mjeku që merr pjesë

Ushqyerja me gji kur përdorni ilaçin duhet të ndërpritet.

Dozimi dhe Administrimi

V / m ose / në 1 amp. në ditë. Doza maksimale ditore është 1 amp. 2 herë në ditë. Futja / futja e barit lejohet vetëm në një spital. Ilaçi përdoret për trajtim të shkurtër – deri në 3 ditë. Nëse përdorimi i mëtejshëm i ilaçit është i nevojshëm, rekomandohet të kaloni në administrimin e formave të dozave orale ose supozitorëve. Në pacientët e moshuar, përdorni jo më shumë se 1 amp. në ditë.

Ampulat duhet të hapen në një vijë të veçantë thyerje. Pas hapjes së shishkës, përdorni zgjidhjen menjëherë.

Solucionet ujore të kripës së lysinës të ketoprofenit mund të përdoren në trajtimin e fizioterapisë (iontophoresis, mesoterapia); gjatë jonofofores, zgjidhja aplikohet në polin negativ.

Kur / në aplikimin për të rritur kohën e veprimit të ilaçit rekomandohet infuzion i ngadaltë IV. Zgjidhja për infuzion e përgatitur në bazë të 50 ose 500 ml të tretësirave ujore të mëposhtëm: 0,9% tretësirë ​​klorur natriumi, 10% zgjidhje ujore të levulozës, 5% zgjidhje ujore të dekstrozës, tretësirë ​​acetate të Ringer, tretësirë ​​të laktatit të Ringer (Hartman ), zgjidhje koloidale e dekstranit në zgjidhje 0,9% klorur natriumi ose 5% zgjidhje dekstroze. Në hollimin e Artrozilen në zgjidhjet e një vëllimi të vogël (50 ml), ilaçi futet në / në një bolus. Në zgjidhjet me vëllim të madh (500 ml), kohëzgjatja e infuzionit është të paktën 30 min.

Nga trakti digjestiv: dhimbje barku, diarre, stomatiti, ezofagiti, gastrit, duodenit, lezione erozive dhe ulcerative të traktit gastrointestinal, hematomesis, melena.

Nga ana e organeve të mëlçisë: një rritje në nivelin e bilirubinës, një rritje në aktivitetin e enzimave të mëlçisë, hepatiti, dështimi i mëlçisë, një rritje në madhësinë e mëlçisë.

Nga sistemi nervor: marramendje, hiperkinasi, dridhje, vertigo, lëkundje humori, ankthi, halucinacione, nervozizëm, keqpërdorim i përgjithshëm.

Nga organet shqisore: konjuktiviti, dëmtimi i shikimit.

Nga lëkura: urtikarie, angioedema, ekzantema eritematoze, pruriti, ekzantema makulopapulare, djersitja në rritje, eritema multiforme ekstudative (duke përfshirë sindromën Stevens-Johnson).

Nga sistemi gjenitourinar: urinim i dhimbshëm, cistiti, edemë, hematuria, parregullsi menstruale.

Organet hematopoietike: leukocitopenia, leukocitoza, limfangjiti, ulje e PV, trombocitopeni, purpura trombocitopenike, shpretkë e zmadhuar, vaskulit.

Nga sistemi i frymëmarrjes: bronkospazma, dispne, ndjesia e spazmës së laringut, laringospazma, edema e laringut, rinitit.

Nga sistemi kardiovaskular: hipertensioni, hipotensioni, takikardia, dhimbje në gjoks, sinkop, edemë periferike, zbehje.

Reaksione alergjike: reaksione anafilaktoide, ënjtje e mukozës orale, ënjtje e faringut, edemë periorbital.

Gjatë trajtimit, është e nevojshme të monitorohet modeli i gjakut periferik dhe gjendja funksionale e mëlçisë dhe veshkave.

Nëse përcaktimi i 17-keto-steroideve është i nevojshëm, ilaçi duhet të ndërpritet në 48 orë para studimit.

Marrja e ketoprofenit mund të maskojë shenjat e një sëmundje infektive.

Në rast të dëmtimit të funksionit të veshkave dhe mëlçisë, është e nevojshme ulja e dozës dhe monitorimi i kujdesshëm.

Përdorimi i ketoprofenit nga pacientët që vuajnë nga astma bronkiale mund të çojë në një sulm të astmës bronkiale.

Gratë që planifikojnë shtatzëninë duhet të përmbahen nga përdorimi i ilaçit, sepse mund të zvogëlojë mundësinë e implantimit të vezëve.

Ndikimi në aftësinë e drejtimit të transportit motorik dhe menaxhimi i mekanizmave

Në periudhën e përdorimit të drogës duhet të përmbahen nga aktivitete potencialisht të rrezikshme që kërkojnë përqendrim të shtuar të vëmendjes dhe shpejtësi të reaksioneve psikomotorike.

Induktorët e oksidimit mikrosomal në mëlçi (fenitoin, etanol, barbiturates, flumecinol, rifampicinë, fenilbutazon, antidepresantë triciklik) rrisin prodhimin e metabolitëve aktivë të hidroksiluar.

Redukton efektivitetin e ilaçeve urikozike, rrit efektin e antikoagulantëve, agjentëve antiplumbetikë, fibrinolitikëve, etanolit, efektet anësore të mineralokortikideve, GCS, estrogjeneve; antihipertensivë dhe diuretikë.

Pritja e përbashkët me NSAID të tjera, GCS, etanol, kortikotropinë mund të çojë në formimin e ulcerave dhe zhvillimin e gjakderdhjes gastrointestinale, në një rrezik të rritur të zhvillimit të funksionit të dëmtuar të veshkave.

Emërimi i njëkohshëm me antikoagulantë oralë, heparinë, agjentë trombolitikë, agjentë antiplomatikë, cefoperazone, cefamundol dhe cefotetan rrit rrezikun e gjakderdhjes.

Rrit efektin hipoglikemik të insulinës dhe ilaçeve hipoglikemike orale (kërkohet rillogaritja e dozës).

Emërimi i përbashkët me natriumin valproat shkakton një shkelje të grumbullimit të trombociteve.

Rrit përqendrimin plazmatik të verapamilit dhe nifedipinës, litiumit, metotreksatit.

Antacidet dhe kolestiramina zvogëlojnë thithjen.

Aktualisht, rastet e mbidozës Artrozilen nuk raportohen.

Trajtimi: në rast mbidozimi, monitorimi i aktivitetit të frymëmarrjes dhe kardiak është i nevojshëm. Nuk ka antidot specifik. Nëse është e nevojshme, duhet të jepet terapi simptomatike. Hemodializa është e paefektshme.

Në vendin e errët në një temperaturë jo më të lartë se 25 ° C.

ExpertNews Shqipëri