Ekzistojnë disa faza në zhvillimin e skoliozës dhe, në varësi të sasisë së lakimit të shtyllës kurrizore në të djathtë ose të majtë, është zakon që të caktoni...
ExpertNews Shqipëri
Mjekët shpesh e bëjnë diagnozën e "hernisë së shpinës" madje edhe të re. Zhvillimi i kësaj sëmundje fillon me osteochondrosis, kur disqet ndërvertebral fshihen nga ngarkesa të pahijshme...
ExpertNews Shqipëri
Shkaqet e këtij fenomeni që shoqërojnë osteokondrozën e qafës së mitrës janë të thjeshta dhe logjike. Në fund të fundit, elementët strukturorë të qafës janë gjithashtu anijet që...
ExpertNews Shqipëri
Gjuri është një nga nyjet më të mëdha në sistemin muskulor skeletik të një personi. Për shkak të aktivitetit fizik të përditshëm, strukturës fiziologjike komplekse, kyçja shpesh është...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Diagnoza e "hernie të shtyllës kurrizore" nuk tingëllon më si një fjali; mjekësia moderne po praktikon në mënyrë aktive trajtimin e ilaçeve, në të cilin mund të shmanget...
ExpertNews Shqipëri
Injeksione të kyçeve janë një pjesë integrale e trajtimit të shumë sëmundjeve të sistemit muskuloskeletor. Më shpesh, ato janë të përshkruara për deformimin e osteoartrozës (OA), dëmtimet dhe...
ExpertNews Shqipëri
Një sulm i butë nga paniku dhe ankthi lind tek çdo person kur ai fillon të vërejë një ngërç në nyjen e shpatullave të gjymtyrëve të sipërme, me...
ExpertNews Shqipëri
Shumë pacientë janë në mëdyshje nga pyetja, pse plas kockat e tyre? Me shfaqjen e rregullt të crepitus, nëse sëmundja e keqe, vjellja, dhimbja dhe marramendja bashkohen në...
ExpertNews Shqipëri
Osteoartriti i përgjithësuar (sëmundja e Kellgren) është një patologji shkatërrimtare sistemike e sistemit muskulor, e karakterizuar nga përfshirja e të paktën katër grupeve artikulare, ligamenteve, tendinave, si dhe...
ExpertNews Shqipëri
Kapsulat dhe vajrat e kondroitin-Akos përdoren në trajtimin e patologjive të sistemit muskulor. Përdorimi i ilaçeve ndihmon në rivendosjen e indeve të dëmtuara të nyjeve dhe shpinë, për...
ExpertNews Shqipëri
Damagedo dëmtim i shpinës së një natyre mekanike shkakton dhimbje dhe ndërhyn në një jetë të plotë. Më të zakonshmet përfshijnë: spërkat muskujt për shkak të lëvizjeve të...
ExpertNews Shqipëri
Lidhja e këmbës është bllokuese, në të cilën ekzistojnë vetëm dy lloje të lëvizjeve – përkulje dhe shtrirje. Përmbysja dhe përmbysja kryhen në nyjën kalcaneale, e cila quhet...
ExpertNews Shqipëri
Lidhja e kyçit të këmbës është një bashkim kompleks bllok i formuar nga tibia, fibula dhe talus. Struktura e saj është e qëndrueshme dhe e besueshme, por shpesh...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Suplazin është një lëng unik i qartë me një qëndrueshmëri viskoze. Ilaçi furnizohet në shiringa të disponueshme, të cilat paketohen mjeshtërisht në kuti plastike dhe vendosen në një...
ExpertNews Shqipëri
Ndonjëherë koncepti i periartritit ngatërrohet me termin "periarteritis". Këto janë sëmundje krejtësisht të ndryshme, të cilat në asnjë rast nuk mund të identifikohen me njëra-tjetrën. Periarteriti është një...
ExpertNews Shqipëri