Neuriti është një sëmundje inflamatore që përfshin sistemin nervor periferik në procesin patologjik. Nervi ulnar është një nga kryesorët në plexusin brachial dhe kryen dy funksione njëherësh –...
ExpertNews Shqipëri
Për të siguruar shëndetin e nyjeve të trupit, duhet të kujdeseni vazhdimisht për gjendjen e tyre, të kryeni parandalimin dhe trajtimin në rast sëmundjesh. Përveç kësaj, gjithmonë duhet...
ExpertNews Shqipëri
Gonarthrosis është një patologji degjenerative-distrofike e nyjës së gjurit që ndikon në indet kërc të mbështjelljes së kondilave (trashje ose zgjatje) të tibisë dhe femurit. Në fazën fillestare...
ExpertNews Shqipëri
E gjithë jeta e njeriut shkon në lëvizje. Por disa sëmundje e bëjnë të vështirë të shijosh jetën në maksimum. Një nga sëmundjet më të zakonshme të tilla...
ExpertNews Shqipëri
Osteochondrosis, që ndikon në shpinë të kraharorit, shpesh maskohet nga patologjia e organeve të brendshme. Manifestohet në dhimbje në zemër, gulçim, ndjenjën e mungesës së ajrit gjatë thithjes,...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në dhimbje në rajonin e mesit mund të ndodhë si për arsye natyrore, ashtu edhe nga patologjike. Këto të fundit përfshijnë sëmundje të shtyllës kurrizore dhe organeve...
ExpertNews Shqipëri
Format e artritit Artriti është një term i përgjithshëm mjekësor që ndërthur disa sëmundje inflamatore të nyjeve. Emri "artrit" nuk do të thotë asgjë. Mjeku duhet të zbulojë...
ExpertNews Shqipëri
Kolagjeni është proteina më e rëndësishme që formon bazën e indeve të trupit të njeriut. Me ndihmën e tij, formohen lidhjet midis qelizave, rritet forca, rezistenca ndaj veshjes...
ExpertNews Shqipëri
Coxarthrosis ose osteoartriti i nyjës së hip – një sëmundje e shkaktuar nga humbja dhe shkatërrimi i kërc në sipërfaqet artikulare. Për momentin, kjo patologji konsiderohet pothuajse e...
ExpertNews Shqipëri
Kondrocream – një shtesë diete (BAA) për përdorim të jashtëm, i cili përdoret për trajtimin e artritit, artrozës, osteokondrozës së çdo lokalizimi. Përbërja e produktit përfshin vajra esencialë,...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e qafës së mitrës diagnostikohet në gratë më shpesh sesa tek burrat. Dhe kjo është për shkak jo vetëm të forcës më të ulët të aparatit ligament-tendin,...
ExpertNews Shqipëri
Lidhja e hip, për shkak të vendndodhjes së saj, si dhe ngarkesës funksionale të saj, ka shumë të ngjarë të prekë nga të gjitha llojet e dëmtimeve dhe...
ExpertNews Shqipëri
Përfaqësuesit e specialiteteve të caktuara përfundimisht zhvillojnë sëmundje profesionale. Një nga këto është sëmundja e de Curwen – një patologji e tendinave të gishtit të madh. Dhimbje e...
ExpertNews Shqipëri
Shërbimet Këshillimore Konsultimi fillestar me një neurolog (60 min) 1300 rubla. Konsultimi i përsëritur i një neurologu (30min) 700 rubla. Neuralgjia interkostale ose kraharori (torakalgjia) nënkupton çoroditje ose...
ExpertNews Shqipëri
Një listë e gjatë e sëmundjeve të vjeshtës përfshin dhimbjen e gjurit. Një sezon me shi dhe me shi e bën tërë trupin tuaj të shajnë, jo vetëm...
ExpertNews Shqipëri