Dhimbja në qafë dhe shpinë shfaqet me sëmundje të ndryshme, më shpesh ato shoqërohen me tension të muskujve (ngritje peshe, lëvizje të mprehtë ose të vështirë) ose trauma...
ExpertNews Shqipëri
Fazat e rehabilitimit shoqërohen me anatominë komplekse të nyjes dhe natyrën e frakturës në secilin rast të lëndimit. Vetëm një mjek mund të përcaktojë taktikat e rivendosjes së...
ExpertNews Shqipëri
Në shumicën e njerëzve, koncepti i "faktorit reumatoid" shoqërohet me artrit reumatoid (RA) – një sëmundje kronike degjenerative-destruktive e kyçeve. Rritja e vlerave RF zbulohet vetëm në 60-80%...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Dicloran është një xhel unik që ka një efekt analgjezik jashtëzakonisht të efektshëm. Për shkak të përbërësve unikë aktivë në përbërjen e ilaçit, është në gjendje që në...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në shpatullën e djathtë mund të ndodhë për arsye të ndryshme: inflamacion i tendinave, artrit me origjinë të ndryshme, artrozë, dhimbje “dhimbje shpine” me osteokondrozën e shpinës...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Arthrosis përfshin sëmundje të nyjeve, gjatë të cilave atrofitë e indit kërc, ekspozohen dhe rrallohen në një masë të tillë që në kocka formohen zona të zhveshura. Lidhjet...
ExpertNews Shqipëri
Një hernie e shtyllës kurrizore quhet zgjatje e pjesës qendrore të diskut intervertebral përtej trupit vertebral, e cila është e mundur vetëm me këputjen e unazës së diskut...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës është një shoqërues i shpeshtë i problemeve të shpinës. Një nga llojet e dhimbjes është lumbalgjia vertebrogjene. Shkaku i këtij lloji...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Xhel Badyaga Forte – një ilaç që dermatologët rekomandojnë për përdorim nga pacientët e tyre si ndihmës ose agjent kryesor për: Trajtimi i bruises dhe sprains. Ulja e...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e shpinës së qafës së mitrës është një nga sëmundjet më të zakonshme. Shkaku i saj është një lezion i disqeve ndërvertebrale të shpinës së qafës së...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Le të përcaktojmë pse ndihmojnë tabletat Nimefast: Patologjitë e sistemit muskuloskeletor, të shoqëruara me dhimbje dhe inflamacion në ndryshime degjenerative-distrofike. Këto janë të gjitha llojet e artritit, tendonitit,...
ExpertNews Shqipëri
Përshëndetje për ju, lexues të një blogu të shëndetshëm! Sëmundjet e kyçeve aktualisht nuk janë të rralla. Prandaj, sot ne do të përqendrohemi në nyjet, ose më saktë...
ExpertNews Shqipëri
Gjymtyrët e poshtme shpesh janë shkaku i dhimbjes te njerëzit e çdo moshe. Problemi intensifikohet me moshën, kur shfaqen sëmundjet kryesore degjenerative-distrofike. Një simptomë e zakonshme është dhimbja...
ExpertNews Shqipëri
Skolioza është një sëmundje aq e zakonshme sa që një i ri i rrallë nuk ka një regjistrim në të dhënat mjekësore: një diagnozë e skoliozës. Kjo do...
ExpertNews Shqipëri
Me periarthritis, më shpesh preket vetëm një nyje e shpatullave. Depozitimi i kripërave në shpatull është rrallë simetrike. Me fjalë të tjera, më shpesh varet një nyje e...
ExpertNews Shqipëri