Arthoza e nyjes së kyçit të këmbës është një patologji kronike që fillimisht prek indin e kërcit. Gradualisht, ndryshimet destruktive-degjeneruese ndikojnë në strukturat e tjera të artikulacionit. Demtohen...
ExpertNews Shqipëri
Arthrosis gjithnjë e më shumë gjendet në njerëz të një moshe mjaft të re (20-25 vjet). Ekspertët fajësojnë zhvillimin e dobët të sëmundjes dhe stilin e jetës së...
ExpertNews Shqipëri
Ekzistojnë disa klasifikime të osteoporozës, por shumë harrojnë se simptomat e sëmundjes shpesh nuk varen nga speciet. Të dallojë: osteoporoza parësore, e cila zhvillohet më vete, etiologjia e...
ExpertNews Shqipëri
Fazat e hershme të formës kongjenitale të sëmundjes janë të vështira për t'u diagnostikuar. Ato mund të identifikohen duke kryer ekzaminime të rregullta ortopedike të fëmijës. Pasi të...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi i drogës Nëse nyjet e duarve fryhen dhe fryhen, atëherë mund të përdoren metoda konservative të terapisë. Ilaçet eliminojnë reagimin inflamator, ndalojnë dhimbjen dhe ënjtjen. Tabela tregon...
ExpertNews Shqipëri
Punksioni i palcës së eshtrave kryhet në një spital dhe klinikë. Pacienti duhet të zhvishet para procedurës deri në bel dhe të shtrihet me shpinë në shtrat. Para...
ExpertNews Shqipëri
Neuralgjia ndërkostale, siç nënkupton edhe emri, është një nevralgji ose dhimbje që shfaqet në nervat ndërkostal. Këto nerva janë të vendosura midis brinjëve në gjoks. Damagedo dëmtim ose...
ExpertNews Shqipëri
Ndonjëherë një gju i fryrë shoqërohet me dhimbje të forta. Shenjat dhe simptomat e një gju të fryrë zakonisht përfshijnë sa vijon. Edemë. Lëkura përreth patellës është dukshëm...
ExpertNews Shqipëri
Përshëndetje të dashur lexues. Sot do të flasim për hernie ndërvertebrale – një ndërlikim i rrezikshëm që është më mirë të parandalohet ose të fillojë të luftojë me...
ExpertNews Shqipëri
Për të hequr lëngun nga nyja e gjurit, pacientët shpesh përdorin mjete juridike popullore. Lëngjet, veshjet, bluarjet dhe vajrat janë të efektshme dhe të përballueshme, ofrojnë efuzion me...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Në trup ekzistojnë dy tipe qelizash që marrin pjesë në gjenerimin e indit kockor. Osteoblastet stimulojnë rritjen dhe zhvillimin e strukturave të sistemit muskuloskeletor. Osteoklastet shkatërrojnë qelizat e...
ExpertNews Shqipëri
Me dhimbje që ndodhin periodikisht në shpinë lumbare dhe me lëvizshmëri të kufizuar të kësaj zone në një person, osteokondroza zbulohet më shpesh. Zhvillimi gradualisht i ndryshimeve degjenerative...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Nodulat reumatoid: shkaqet e shfaqjes dhe zhvillimit të neoplazmave, metodave diagnostikuese. Trajtimi i ilaçeve të nodules reumatoid dhe recetave të mjekësisë tradicionale. Farë janë reumato> Nodulat reumatoid janë...
ExpertNews Shqipëri
Nëse një pacient ka artrozë të ndonjë nyje, atëherë pyetja e tij e parë është – në cilin mjek duhet të shkoj? Sidoqoftë, thelbi polietologjik i patologjisë dhe...
ExpertNews Shqipëri
Ky artikull ofron një përmbledhje të detajuar të shenjave të një hernie ndërvertebrale të shpinës. Simptomat e hernisë ndërvertebrale të palcës lumbare, më të zakonshme: Dhimbje në pjesën...
ExpertNews Shqipëri