Epikondiliti është një lezion i indeve në nyjen e bërrylit, i cili është i natyrshëm inflamator dhe degjenerues. Sëmundja fillon të zhvillohet në ngjitjen e tendinave të parakrahit...
ExpertNews Shqipëri
Neuralgjia e gjirit mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme: hipotermi lokale (lokale) e gjoksit; dëmtimet e shpinës së kraharorit; sëmundjet që shoqërohen me dëmtimin e shtyllës kurrizore...
ExpertNews Shqipëri
Qasja në trajtimin e bursitit të nyjës së gjurit do të jetë e saktë nëse filloni nga shkaqet e bursitit dhe proceset që ndodhin në çantë. Duhet mbajtur...
ExpertNews Shqipëri
Të gjitha arsyet mund të ndahen në disa grupe: sëmundjet inflamatore; procese degjenerative degjenerative; komplikime pas traumatike; onkologji; sindromën e dhimbjes të reflektuar. Grupi i parë është më...
ExpertNews Shqipëri
Shkaqet e dhimbjes mund të jenë edhe të jashtme edhe të brendshme. E jashtme – kjo është kryesisht lëndime që ndodhin kur gjarpërimi, goditje, rënie ose ndikime të...
ExpertNews Shqipëri
Të gjitha nyjet në trupin e njeriut janë të ngjashme në strukturë. Ato formohen nga dy sipërfaqe fundore të eshtrave, të mbuluara me inde kërc, gjë që siguron...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Osteokondroza e qafës së mitrës, simptomat e së cilës mund të ngatërrohen me sëmundje të zemrës ose me patologji në funksionin neurocirkulator të trupit, një sëmundje serioze që...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Njerëzimi ka qenë gjithmonë i njëanshëm ndaj njerëzve me gunga. Në shekujt antikë, një patologji e tillë perceptohej vetëm si një lidhje me forcat e errëta. Mjekësia moderne...
ExpertNews Shqipëri
Radikulopatia është një gjendje patologjike e një natyre neurologjike, e cila përfshin një kompleks simptomash që është shkaktuar nga kompresimi i rrënjëve të palcës kurrizore. Sëmundja shoqërohet me...
ExpertNews Shqipëri
Kompresa e mavijosjeve është një ambulancë unike e urgjencës për lëndime. Ndihmon në uljen e dhimbjes, ënjtjen e indeve të mavijosura dhe ndalon proceset hemorragjike (hemoragjitë), duke parandaluar...
ExpertNews Shqipëri
Lidhja e shpatullave është më e rrezikuara për shkak të strukturës dhe funksioneve të saj. Ne nuk do të ndalemi në rastet kur shpatulla dhemb për shkak të...
ExpertNews Shqipëri
Shkaku i shpërthimit është gjithmonë trauma. Mund të jetë një rënie, rrotullim i pakujdesshëm i shpatullave, një goditje e mprehtë. Më rrallë, sëmundjet ekzistuese janë faktorë. Myasthenia gravis...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Pain in the sacrum does not occur on its own, it cannot be considered an independent pathology. Be sure to have a history of concomitant diseases that caused...
ExpertNews Shqipëri
Disordersrregullime të rënda të funksionit të përbashkët janë të mundshme jo vetëm si rezultat i proceseve degjeneruese senile. Në një moshë të re aktive, në sfondin e dëmtimeve...
ExpertNews Shqipëri
Arthoza e gishtit, simptomat dhe trajtimi i së cilës do të përshkruhen në detaje më poshtë, është një problem urgjent për miliona njerëz. Sidomos shpesh, kjo patologji prek...
ExpertNews Shqipëri