Tendovaginiti i nyjës së krahut provokohet nga dëmtime të ndryshme, procese infektive, reumatizmale, mbivlerësim i strukturave muskulore të nyjes. Me kërkesë në kohë për ndihmë profesionale, mjaft terapi...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi i osteokondrozës së qafës së mitrës në shtëpi Kondroza e qafës së mitrës është një sëmundje e shpinës së qafës së mitrës. Karakterizohet nga dhimbje në qafë...
ExpertNews Shqipëri
Neuralgjia është një sëmundje që lidhet drejtpërdrejt me dëmtimin e nervave periferikë. Si rregull, një pjesë e caktuar e një nervi, dega ose rrënja e tij dëmtohen. Gjatë...
ExpertNews Shqipëri
Sinoviti i nyjes së gjurit është një sëmundje inflamatore. Simptomat e saj janë të paqarta dhe jospecifike, për shkak të të cilave sëmundja ngatërrohet lehtësisht me artrozë, artrit...
ExpertNews Shqipëri
Kondromalacia e nyjes së gjurit është një sëmundje e zakonshme e sistemit muskuloskeletor. Përbën 10-19% të rasteve të të gjitha sëmundjeve degjenerative-distrofike të nyjës së gjurit. Patologjia është...
ExpertNews Shqipëri
Lëndimi i indeve të buta shpesh kombinohet me trauma në kocka, nyje dhe organe të brendshme. Shumica e viktimave shtyjnë një vizitë te mjeku, duke besuar se hematomat...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e kraharorit është një sëmundje mjaft e zakonshme. Natyra e saj shoqërohet me dëmtimin e disqeve ndërvertebrale. Sot, sëmundja është studiuar mirë, dhe ekzistojnë disa metoda të...
ExpertNews Shqipëri
Një person nuk është i përshtatur për jetën midis një makine, divanit dhe karriges kompjuterike. Përhapja e Sëmundjeve neurologjike vertebrale, në veçanti osteokondrozës torakale, është dëshmi e drejtpërdrejtë...
ExpertNews Shqipëri
Spondilartroza e shpinës së qafës së mitrës është një sëmundje degjenerative-distrofike, e manifestuar me dhimbje të forta dhe spazëm të muskujve në qafë. Sëmundja mund të lokalizohet në...
ExpertNews Shqipëri
Kjo sëmundje trajtohet, gjëja kryesore është që të përdoren të gjitha metodat e trajtimit në kombinim dhe sëmundja do të përsëritet Për të kapërcyer patologjinë degjenerative, më e...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në nyjen e gjurit mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme: Aktivitet i fortë fizik në ekstremet e poshtme. Prania e artritit ose artrozës. Lëndimi i gjurit...
ExpertNews Shqipëri
Skolioza e shpinës së mesit është diagnostikuar me zhvendosje anësore të segmenteve vertebral me kulmin e lakimit në nivelin e dy rruazave të para në rajonin e mesit....
ExpertNews Shqipëri
Me osteoporozën e shtyllës kurrizore në fazën fillestare, një person mund të mos ndiejë shenja të veçanta. Pastaj ato shfaqen, bazuar në lokalizimin e patologjisë dhe shpejtësinë e...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Hiperlordoza, e cila zhvillohet në shpinë të qafës së mitrës, është një sëmundje në të cilën qafa merr një formë të lakuar dukshëm në lidhje me pjesën e...
ExpertNews Shqipëri
Lidhja e gjurit është një nga ndërlikimet më të ndërlikuara në trupin e njeriut. Ai ndoshta është duke përjetuar përpjekjen më të madhe fizike. Kjo është arsyeja pse...
ExpertNews Shqipëri