Një frakturë e hip karakterizohet nga shkatërrimi i strukturës së femurit si rezultat i traumës ose sëmundjes, e cila zvogëlon forcën e saj. Dëmtimi i zakonshëm shoqërohet me...
ExpertNews Shqipëri
Kodi ICD-10: M70.6 (bursiti i trokhanterit më të madh të femurit), M70.7 (bursiti tjetër i kofshës) Bursiti i hip-it është një sëmundje që shoqërohet me inflamacion të përmbajtjes...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në gjunjë është një ndjenjë e tmerrshme që nuk ju lejon të drejtoni një jetë të plotë. Natyrisht, ju duhet ta luftoni atë. Për këtë, përdoren jo...
ExpertNews Shqipëri
Arthrosis është një sëmundje që prek nyjet. Për shkak të rrallimit dhe gërryerjes së plotë të kërcit, nyja e gjurit është plasaritur dhe përflakur. Kjo sëmundje nuk trajtohet,...
ExpertNews Shqipëri
Nuk është detyrë e lehtë të identifikohet kjo shkelje në qafë, pasi është një nga pjesët më të vogla të shtyllës kurrizore, dhe në të njëjtën kohë është...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja e krahëve është një shkak i zakonshëm i pacientëve që kërkojnë kujdes mjekësor. Për më tepër, një sindromë e tillë gjithmonë ndodh në mënyrë akute, pa ndonjë...
ExpertNews Shqipëri
Shkaqet patologjike të codit në nyje tregohen nga ënjtja e tyre në mëngjes, ngurtësia e lëvizjeve dhe dhimbja. Crunch ndodh në fazat e fundit të sëmundjes, kur pothuajse...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Reumatizmi tek fëmijët në praktikën mjekësore nuk është shumë i zakonshëm. Simptomat e kësaj sëmundje janë të shumëanshme, pasi ndikon jo vetëm në një organ ose sistem të...
ExpertNews Shqipëri
Osteochondrosis është një sëmundje me një rrezik të lartë të komplikimeve dhe pasojave të rrezikshme. Patologjia është veçanërisht karakteristike për moshën madhore, por shpesh diagnostikohet te të rinjtë....
ExpertNews Shqipëri
Injeksione analgjezike janë një gjë serioze, kështu që trajtimi duhet të jetë nën mbikëqyrjen e një specialisti. Ju nuk mund ta bëni vetë me dhimbje prapa. Administrimi intramuskular...
ExpertNews Shqipëri
Problemi i depozitimit të kripërave të acidit urik në nyje haset nga shumë njerëz në moshë të mesme dhe të vjetër. Arsyeja për këtë nuk janë vetëm kushtet...
ExpertNews Shqipëri
Përmbledhje Sëmundja, e cila karakterizohet nga humbja e elasticitetit dhe forcës së eshtrave, rrallimi dhe brishtësia, gjë që çon në faktin se ato lehtë mund të prishen, quhet...
ExpertNews Shqipëri
Sipas klasifikimit ndërkombëtar të sëmundjeve, kodi i hernisë abdominale ICD-10 është nga K40 në K46. E gjitha varet nga lloji i arsimit, vendndodhja e tij, problemi. Ka kode...
ExpertNews Shqipëri
Nëse dhimbja e shpinës i jep këmbës – kjo është një simptomë e patologjive neurologjike, osteokondrozës ose sëmundjeve të organeve të brendshme. Pjesa e pasme është pjesa kryesore...
ExpertNews Shqipëri
Fullflex është një shtesë dietike (BAA) që përdoret për trajtimin e sëmundjeve reumatike. Isshtë përshkruar për pacientët me artrit, myalgji, lumbago. Por indikacioni kryesor për përdorimin e Fulflex...
ExpertNews Shqipëri