Expertnews logo
Artriti i nyjes maksilofaciale ose artriti përkohshëm përkohor është një sëmundje inflamatore që prek indet e nyjës së përkohshme të përkohshme, e cila lidh pjesën e poshtme të...
ExpertNews Shqipëri
Ristrukturimi i funksionimit të organeve dhe sistemeve është një proces krejtësisht natyror që, ndërsa rritet, lind tek çdo person. Sistemi skeletik dhe nyjet nuk janë përjashtim. Përgjigja në...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Një trajtim alternative është përdorimi i mjeteve juridike popullore, të cilat në shumë faza ndihmojnë për të përballuar shenjat dhe simptomat e sëmundjes. Në rast të inflamacionit të...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Achondroplasia është një sëmundje kongjenitale e shoqëruar me një mutacion gjenetik, si rezultat i së cilës një person ka ulur ndjeshëm gjatësinë e këmbëve duke ruajtur madhësitë normale...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e qafës së mitrës shoqërohet me shqetësime metabolike në qafë, përkeqësimin e gjendjes së muskujve dhe rruazave. Për të parandaluar zhvillimin e sëmundjes, mjekët rekomandojnë të përdorni...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi i periartritit varet nga faza e sëmundjes, patologjia shoqëruese dhe karakteristikat individuale të pacientit. Metodat përzgjidhen nga një traumatolog ortopedik ose artrolog. Trajtimi i duhur i periartritit...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e shtyllës kurrizore është një patologji e rrezikshme kronike në të cilën ekziston një shkatërrim i ngadaltë i indit kartilaginoz të disqeve ndërvertebrale me përfshirje të mëvonshme...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi i epikondilititit lateral ka këto qëllime: lehtësim i dhimbjes; normalizimi i qarkullimit të gjakut; restaurimi i funksionit motorik; forcimi i muskujve. Trajtimi konservator duhet të jetë gjithëpërfshirës,...
ExpertNews Shqipëri
Skolioza është një sëmundje e shoqëruar me çrregullime kurrizore kur ndryshon pozicionin e saj. Ashpërsia e sëmundjes përcaktohet nga shkalla e zhvillimit, ekziston skolioza nga 1-4 gradë, kjo...
ExpertNews Shqipëri
Shpesh këmbët nga gju në këmbë lëndohen për shkak të aktivitetit fizik, shëtitjeve të gjata ose këpucëve të pasakta. Sidoqoftë, dhimbje të tilla mund të jenë një simptomë...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi në kohë i artritit reumatoid me mjete juridike popullore ka një përqindje të lartë kurimi. Kjo është për shkak të faktit se trajtimi alternative i artritit reumatoid...
ExpertNews Shqipëri
Nga ky artikull do të mësoni rreth rritjeve në nyjet e gishtërinjve: për cilat arsye mund të shfaqen gunga të tilla, ato që mund të quhen, cilat simptoma...
ExpertNews Shqipëri
Vaji Alezan përdoret në trajtimin e patologjive të sistemit muskuloskeletor, të shoqëruar nga shkatërrimi gradual i indeve artikulare. Ilaçi është provuar vetë në trajtimin e osteokondrozës, sinovitit, artritit,...
ExpertNews Shqipëri
Zhvendosja e nyjes së shpatullave i referohet një dëmtimi të dhimbshëm që shkakton aftësi të kufizuara afatshkurtra – lëvizja e dorës bëhet pothuajse e pamundur derisa të jetë...
ExpertNews Shqipëri
Sekreti i efektivitetit të xhelatinës Për të kuptuar se si funksionon xhelatina, duhet të kuptoni se çfarë është. Kjo është një substancë që merret nga indi lidhës i...
ExpertNews Shqipëri