Kirurgjia e zëvendësimit të hip, implantimi dhe kostoja e rehabilitimit

Lidhja e hip, ose nyja e përbashkët, është nyja më e madhe në trupin e njeriut. Falë aftësive të tij funksionale, një person është në gjendje të lëvizë, të ulet, vrapojë, të kryejë dhe të provojë aktivitete të ndryshme fizike.

Në sfondin e një aktiviteti të tillë ose për shkak të patologjive të sistemit muskuloskeletor, kyçja veshin, pëson ndryshime distrofike. Pacienti ankohet për dhimbje, aktiviteti fizik zvogëlohet dhe cilësia e jetës përkeqësohet. Mund të ndodhë gjithashtu një frakturë e qafës së femurit.

Gjëja e parë për të cilën ata drejtohen është mjekimi, marrja e ilaçeve anti-inflamatore dhe ilaçeve lokale. Në fazën e hershme të sëmundjes, një efekt terapeutik ende mund të vërehet, por më vonë një trajtim i tillë plotësisht nuk ka kuptim.

Patologji të ndryshme të TBS – artroza, coxarthrosis dhe ndryshime të tjera degjenerative-distrofike – janë natyrë progresive. Shtë e mundur për të ndaluar rrjedhën e sëmundjes në fazat e hershme me ilaçe, por së shpejti patologjia do të shfaqet përsëri, dhe ilaçet do të jenë të padobishme.

Kur trajtimi konservator dështon, ka vetëm një përfundim – sëmundja përparon dhe kërkon përdorimin e terapisë radikale.

Indi lidhës i bashkimit nuk mund të vetë-riparohet, rigjenerohet. Ekspozimi lokal ose mjekimi oral është humbje kohe. Shkatërrimi i TBS do të përparojë, deri në një humbje të plotë të aftësisë së pacientëve për të lëvizur. Shtë e mundur të ndaloni procesin, por me një vizitë në kohë tek ortopedi.

Metoda kryesore efektive dhe adekuate e terapisë është endoprostetika TBS – duke zëvendësuar një bashkim të dëmtuar me një implant.

Endoprostetika është një lloj kompleks i operacionit ortopedik që kërkon specialistë të kualifikuar, teknologji dhe pajisje moderne.

Shtë e vështirë të thuash për një trajtim të tillë që kjo është një terapi e përballueshme. Ju duhet të kuptoni ndryshimin midis çmimit të protetikës, d.m.th vetë operacionit, dhe kostos së trajtimit, e cila përfshin rehabilitimin (një përbërës i rëndësishëm), të qëndroni në vetë institucionin mjekësor. Zëvendësimi i TBS përshkruhet kur metodat e tjera të terapisë kanë dështuar, shkatërrimi i indeve vazhdon, sëmundja përparon, një person humbet aftësinë për të lëvizur normalisht, për të jetuar.

Kur mjeku që merr pjesë bën një diagnozë dhe flet për nevojën e protetikës, pyetja e parë e pacientit është: sa kushton ndërhyrja ortopedike, ku kryhet më mirë, cilin vend duhet të zgjedh?

Sa do të kushtojë operacioni dhe trajtimi varet nga vendi dhe institucioni mjekësor ku do të kryhet. Shuma e fundit është negociuar personalisht dhe kjo varet nga shumë faktorë.

Përveç klinikës dhe vendit ku do të kryhet ndërhyrja, duhet të merrni parasysh koston e dizajnit – protezën. Implantet, të cilat janë çimentuar, janë në rajonin prej 1000 $, pa çimento, më shpesh të përdorura për pacientët e rinj, arrijnë në 2000 dollarë.

Proteza e tipit të parë rekomandohet për njerëzit e moshuar, pasi ato kanë një dobësim të ndjeshëm të indit kockor, shenja të theksuara të osteoporozës. Lloji i dytë u vihet të rinjve: për shembull, atletët që janë lënduar nga TBS. Kjo implant është instaluar për pacientët nën 40 vjeç, rishikimet janë pozitive.

Protetika e çmimeve në Rusi dhe jashtë saj

Pacientët të cilët nuk janë të kufizuar në fonde preferojnë t'i nënshtrohen trajtimit në klinikat e larg dhe të afërta. Sipas mendimit të tyre, protetika në Federatën Ruse nuk është ende e zhvilluar sa duhet, baza teknologjike është më e dobët, dhe rehabilitimi, si bazë për një rikuperim të suksesshëm, nuk popullarizohet.

Kostoja e zëvendësimit të TBS në qytetet ruse (për shembull, në Moskë ose në Shën Petersburg) varet nga pikat e mëposhtme:

  • ku është objekti mjekësor;
  • pajisjet teknologjike të klinikës, moderniteti i saj;
  • niveli i kualifikimit të personelit mjekësor;
  • cila kompani përdor protezën, markën e kompanisë;
  • masa terapeutike pas vendosjes së implantit – cilësi e rehabilitimit, profesionalizëm i rehabilitologëve.

Me emërimin e një operacioni zëvendësimi të tipit sipërfaqësor do të kushtojë nga 80 në 120 mijë rubla, gjithsej – pak më e lirë. Shuma nuk përfshin qëndrimin në qendër dhe rehabilitimin pasues. Pajisjet shtesë do të kushtojnë. Kostoja totale, përfshirë zëvendësimin e TBS, proteza, të qenit në repart dhe periudha e parë e rimëkëmbjes, mund të arrijë nga 250 në 600 mijë rubla.

Lexo artikullin:  Trajtimi i bursit në gju

Numrat janë seriozë – jo të gjithë mund ta përballojnë atë. Shumë përpiqen t'i nënshtrohen protetikës në një kuotë në kurriz të buxhetit të shtetit. Kjo kursen në mënyrë të konsiderueshme burimet materiale, por ka disa disavantazhe të rëndësishme. Së pari, do të duhet të mbledhni të gjithë dokumentacionin që konfirmon nevojën për protetikë, pastaj periudhën e pritjes për radhën tuaj, e cila shpesh zvarritet për një vit ose më shumë. Së dyti, ata do t'ju zëvendësojnë me protezën që do të jetë në klinikë në kohën e operacionit, e cila nuk do të japë asnjë garanci për përshtatjen e saj, dhe për më tepër, do të rrisë shanset për zhvillimin e komplikimeve.

Në prani të burimeve materiale, preferencë u jepet qendrave të huaja mjekësore. Për shembull, klinikat izraelite, të njohura për teknologji të larta ortopedike dhe përvojën e specialistëve. Endoprostetika konsiderohet më e efektshmja këtu, dhe rreziqet e efekteve anësore zvogëlohen praktikisht në zero. Baza e operacionit në Izrael është ndërhyrja minimale invazive, e cila e bën procedurën sa më të butë të jetë e mundur. Këtu përdoren gjithashtu sisteme robotike, ku rreziku i infeksionit ose zhvillimi i gjakderdhjes është më i vogël se 1%. Suksesi i procedurës është 98,5%.

Operimi në një vend të tillë do t’i kushtojë një renditje madhësie më të shtrenjtë sesa në Shën Petersburg. Kostoja pa rehabilitim mund të arrijë në 25 dollarë.

Mos harroni për masat diagnostikuese, të cilat janë një kërkesë e detyrueshme. Pa kaluar teste, pacienti nuk lejohet të operojë. Do të kërkohen shpenzime shtesë – nga 1000 deri në 4000 dollarë.

Jo më pak trajtim popullor në qendrat e Gjermanisë. Repartet ortopedike janë të pajisura me pajisje unike, ekskluzivisht punojnë specialistë kryesorë. Mjekësia e vendit njihet nga institucionet shtetërore mjekësore, ku operacioni nuk është inferior në cilësi ndaj klinikave private.

Të gjitha klinikat gjermane japin një garanci për një protezë prej 20 vjet ose më shumë, me kusht që të përdoret në mënyrë korrekte dhe të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjekut.

Shkalla do të llogaritet sipas DRG (çmimi i qëndrimit në spital). Shuma e saktë do të përfshijë disa çmime – kirurgji, implant, vendndodhje stacionare. Në përgjithësi, do të duhet të paguani nga 7500 euro. Më vete, do të llogaritet një shpërblim për punën e mjekëve – nga 2500 euro. Më tej, një provim i detyrueshëm – nga 900 euro dhe kosto shtesë – nga 500 euro. Shuma minimale që do të duhet të paguhet është më shumë se 11 euro. Kjo nuk përfshin një vizitë në qendrën e rehabilitimit – vetëm shërimi fillestar.

Kohët e fundit, qendrat e Republikës Czecheke kanë qenë të njohura me mundësinë e rehabilitimit të mëtejshëm në vendpushimet pa u larguar nga vendi. Në Republikën Czecheke ekziston një përzgjedhje e madhe e qendrave të rehabilitimit që synojnë rikuperimin e pacientëve pas sëmundjeve të sistemit muskuloskeletor.

Aftësitë teknike, kualifikimet e mjekëve, cilësia e shërbimeve mjekësore nuk janë inferiore ndaj Gjermanisë apo Izraelit. Në disa aspekte, madje ka përparësi:

  • Republika Czecheke – udhëheqësi në protetikë, ka qenë vendi i vetëm që prodhon endoprosteza për më shumë se 30 vjet;
  • më shumë se 10 operacione kryhen çdo vit në vend, shkalla e suksesit e të cilave është 000%;
  • cilësia e operacionit është dukshëm më e lartë se çmimi. Kostoja e operacionit do të jetë së paku 35% më e ulët se në vendet e tjera;
  • kualifikim i lartë i rehabilitologëve. Mjekët çekë përqendrohen në periudhën e rimëkëmbjes dhe direkt i tregojnë pacientit që një operacion i mirë nuk garanton një shërim të plotë.

Mimet në Republikën Czecheke janë shumë më besnike krahasuar me qendrat e tjera në Evropë. Nuk ka nevojë të paguani ekstra: çmimi i operacionit përfshin qëndrimin dhe modelin për implantim.

Pacientit i jepet një kurs parësor rehabilitimi, kohëzgjatja e së cilës është mesatarisht dy javë, por orët e mësimit do të zhvillohen në tërësi. Më tej, rehabilitistët do të ofrojnë një skemë të detajuar për shërim të mëtejshëm në shtëpi.

Për një operacion në Republikën Czecheke do të duhet të paguani nga 10 deri në 000 euro, i cili do të përfshijë zëvendësimin e TBS, qëndrimin spitalor të pacientit dhe kursin fillestar të rehabilitimit – dy javë.

Popullariteti i trajtimit në Evropë është për shkak të standardeve të tjera të mjekësisë, më të larta dhe inovative. Kjo është veçanërisht e theksuar në kirurgjinë ortopedike. Pra, në Rusi ndërhyrja minimale invazive kur ndërrimi i një nyje nuk përdoret, sepse teknikisht nuk ka mundësi. Por është pikërisht ajo që përjashton zhvillimin e procesit infektiv dhe humbjen e lartë të gjakut.

Lexo artikullin:  Gjunjëzimet me artrozën e gjurit

Edhe problemet e "neglizhuara" të përbashkëta mund të kurohen në shtëpi! Vetëm mos harroni ta njollosni atë një herë në ditë.

Prandaj mbetet pyetja: të marrësh trajtim me një çmim të lartë dhe të jesh i sigurt për rezultatin e protetikës ose të zgjedhësh një metodë më pak të kushtueshme të trajtimit që nuk do të japë asnjë garanci.

Krahasimi i çmimeve për artroplastinë në vendet e tjera

ShtetiProcedurëKosto
Republika ÇekeZëvendësimi i TBS me një protezë të prodhuesve botërorë, duke marrë parasysh një qëndrim 10-ditor dhe një kurs fillestar të rehabilitimitNga 10 deri në 000 mijë euro
GjermaniProstetikë private pa një kurs qëndrimi dhe rikuperimi të gjatëNga 18 mijë euro
Spitali shtetëror. Vetëm një operacion, pa pjesëmarrjen e një rehabilitolog. Qëndrimi i palëvizshëm – jo më shumë se 5 ditëNga 16 mijë euro
IzraelObjekt mjekësor privat. Shërbimi i instalimit të protezave, pa shërbime shtesëNga 23 mijë dollarë
State. Shërbimi i operacionit pa përfshirjen e një qëndrimi të gjatë spitalor dhe shërbimet e rehabilitimitNga 22 mijë dollarë

Disa pacientë arrijnë t’i nënshtrohen një endoprostetikë të kuotës – pagesa bëhet në kurriz të buxhetit të shtetit. Ky shërbim ofrohet nga spitalet publike dhe disa private. Për të shfrytëzuar këtë mundësi, duhet të kontaktoni klinikën në vendin e regjistrimit, të mblidhni një paketë të dokumentacionit dhe ta transferoni atë në komitetin e shëndetit.

Pas shqyrtimit të kërkesës me një përgjigje pozitive, lëshohet një kupon. Prostetika kryhet sipas radhës së përparësisë, koha e pritjes është nga gjashtë muaj ose më shumë. Implantimi nuk kryhet duke përdorur proteza të shtrenjta; do të vendoseni një që është aktualisht i disponueshëm.

Zëvendësimi i hip në Moskë

Shërbimi i endoprostetikës është në dispozicion jo vetëm në Gjermani ose Izrael – ju mund t'i nënshtroheni një trajtimi të ngjashëm në Rusi. Sa kushton një operacion, për shembull, në Moskë ose Novosibirsk? Varet nga vendndodhja e klinikës, statusi i saj, baza teknologjike, cilësia e materialeve të përdorura, kualifikimet e personelit. Për më tepër, paguhet një qëndrim në njësinë spitalore dhe një kurs i procedurave të rehabilitimit.

Numri më i madh i pacientëve kthehet në qendrat e qytetit të Moskës. Ekziston një numër i madh i klinikave që kryejnë këtë manipulim, dhe shansi për të marrë një kuotë është shumë më i lartë sesa në rajone.

Duke pasur parasysh që protetika është një nga llojet e kirurgjisë së teknologjisë së lartë, shpesh kostoja e saj tejkalon normat në Evropë. Nëse udhëtimi jashtë vendit nuk është një mundësi për ju, duhet të merrni parasysh institucionet e Moskës. Ata rekomandojnë të përqëndrohen në shtet, pasi ato japin garanci për shërbimet mjekësore të ofruara.

Shishkevich Vladimir - mendim ortopedik për kremin Hondrostrong

Shishkevich Vladimir, ortoped - traumatolog, kryeredaktor i projektit ExpertNews.

Unë kam trajtuar sëmundje të nyjeve dhe shpinë për shumë vite. Mund të them me siguri se nyjet janë gjithmonë të trajtueshme, edhe në pleqëri shumë të pjekur.

Hondrostrong është një ilaç inovativ i krijuar për të luftuar sëmundjet e kyçeve. Ndihmon me artritin, artritin dhe sëmundjet e tjera. Falë përdorimit të kremës, lëvizshmëria e nyjeve shpejt kthehet. Indet e kërcit të dëmtuar rigjenerohen, gjë që parandalon zhvillimin e mëtutjeshëm të problemit.

Hondrostrong - xhel për nyje dhe shpinë

Qendra jonë mjekësore ishte e para që pranoi qasje të certifikuar në ilaçin më të fundit për osteokondrozën dhe dhimbjen e nyjeve - Hondrostrong. Unë ju rrëfej kur dëgjova për herë të parë për këtë, thjesht qeshja sepse nuk besoja në efikasitetin e saj të lartë.

Por unë u çudita kur mbaruam testimin: 4567 njerëz u shëruan plotësisht nga sëmundjet e organeve të sistemit muskulor, që është më shumë se 94% e të gjithë subjekteve, 5,6% ndjehen një përmirësim të ndjeshëm, dhe vetëm 0,4% nuk ​​e vunë re asnjë përmirësim.

Krem Hondrostrong ju lejon të harroni sa më shpejt dhimbjen në shpinë dhe nyje, fjalë për fjalë nga 4 ditë përdorimi, dhe madje edhe patologjitë shumë komplekse mund të kurohen brenda dy muajve. Përveç kësaj, prodhuesi i këtij produkti tani ofron 50% zbritje të kostos totale të kremës Hondrostrong.

Instituti i Traumatologjisë dhe Ortopedisë me emrin N. Priorov

Përkundër statusit shtetëror, ajo ka në dispozicion teknologjitë moderne ortopedike. Kirurgjia kryhet nga mjekë, profesorë të kualifikuar. Protezat e prodhuesve të huaj – SHBA, Gjermani, Zvicër, vendase – për të zgjedhur.

Lexo artikullin:  Si të kuroni një hernie vertebrale pa operacion

Kostoja e implantimit në spitalin e Priorov arrin 99 – 000 rubla, në varësi të llojit të implantit dhe kohëzgjatjes së qëndrimit.

Institucioni ofron shërbime parësore dhe rishikuese (ri) të protetikës duke përdorur protezat e zhvilluara nga specialistë në bazë të departamentit ortopedik. Këtu, prezantimi i nanoteknologjisë në ortopedi është aktiv, është e mundur të instaloni një dizajn të bazuar në qeramika nitride.

Për një konsultim falas, kërkohet një kërkesë nga një institucion mjekësor në vendin e regjistrimit dhe një numër dokumentesh. Pranimi komercial bëhet me emërim.

Departamenti Ortopedik i Qendrës Pirogov

Në krahasim me të parën, çmimi këtu është shumë më i ulët: instalimi i një proteze do të kushtojë 50-000 rubla. Një nga qendrat e pakta që ofron një operacion minimalisht invaziv. Specialistët kanë një nivel të lartë trainimi, pajisje mjekësore të teknologjisë së lartë, dhe procedurat operative nuk janë inferiore ndaj atyre në Gjermani.

Ofrohet një përzgjedhje e madhe e modeleve për lloje të ndryshme të sëmundjeve dhe aftësive materiale të pacientëve.

Reagimi për zëvendësimin është pozitiv, 95% e pacientëve shënojnë një qasje me cilësi të lartë ndaj procedurës dhe staf shumë të kualifikuar.

Reparti i Spitalit Botkin të Ortopedisë

Qendër e madhe multidisiplinare me status shtetëror. Në trajtimin e patologjisë së sistemit muskuloskeletor, përdoren teknologji inovative, zëvendësimi i përbashkët kryhet nga strukturat e prodhuesve botërorë – Zimmer, Stryker.

Një operacion në spitalin Botkin do të kushtojë 100 rubla, pa përfshirë furnizimet mjekësore dhe qëndrimet në spital. Shërbimi i fundit paguhet veçmas – nga 000 rubla në ditë.

Rehabilitimi nuk është i përfshirë në çmim; një shërbim i tillë do të duhet të porositet veç e veç dhe të paguhet shtesë.

Universiteti Mjekësor Shtetëror i Moskës emëruar pas Sechenov

Në mesin e banorëve të Rusisë është më e popullarizuara, ajo konsiderohet udhëheqësi në trajtimin e patologjive të sistemit muskuloskeletor. Metodat minimale invazive të terapisë përdoren në mënyrë aktive, seminaret mbahen rregullisht me mjekë kryesorë në Izrael dhe Sh.B.A.

Spitali ofron protetikë sipas sistemit të kuotave, nga ana e tij, ose me bazë të paguar në çdo kohë me emërim.

Spitali Klinik Qendror RAS

Spitali klinik i Akademisë së Shkencave Ruse është i barazuar me një nga qendrat më të mëdha mjekësore. Departamenti i Ortopedisë ka më shumë se 20 vjet që funksionon, të paktën 1000 operacione kryhen çdo vit duke përdorur teknologji moderne.

Endoprostetika e TBS kryhet duke përdorur implantë të prodhuesve të huaj dhe vendas.

Trajtimi më i përballueshëm, kostoja është 35 deri në 000 rubla, duke përfshirë një protezë dhe një qëndrim në spital. Shtë gjithashtu e mundur të merren kuota në përputhje me rregullat e përcaktuara të sistemit legjislativ.

Spitali Nr 67 me emrin L. Vorokhobov

Konsiderohet institucioni më i madh mjekësor në vend. Konsultimi dhe trajtimi kryhen nga specialistë të nivelit më të lartë, me shenja të klasës ndërkombëtare.

Klinika ka një bazë të gjerë teknologjike, kryen trajtim duke përdorur teknologjitë më të fundit inovative në ortopedi.

Drejtimi kryesor i spitalit është ortopedia, traumatologjia, endoprostetika e të moshuarve. Operacioni mund të kryhet brenda kornizës së kuotës, si dhe në baza tregtare pa pritur.

Kostoja e përafërt e trajtimit në qytetet ruse

MoskaNga 300 000 rubla
NovosibirskNga 150 000 rubla
SPBNga 200 000 rubla
Rostov-on-DonNga 170 000 rubla

Prmimi i protetikës bazohet në vendndodhjen e klinikës dhe cilësinë e implantit. Trajtimi në institucionet publike nuk është gjithmonë një mundësi për të kursyer. Themimi i rehabilitimit, i cili është gjithashtu i shtrenjtë, por i nevojshëm, duhet të merret në konsideratë.

Nëse fatura shkon në orë, dhe zëvendësimi është i nevojshëm urgjentisht, mos u mbështetni në marrjen e një kuote dhe kohën e humbur. Shtë shumë e rëndësishme të merrni jo vetëm në një klinikë të mirë, por edhe për një kirurg me përvojë i cili është në gjendje të kryejë një zëvendësim me cilësi të lartë dhe të zgjedhë profesionalisht një endoprostezë.

ExpertNews Shqipëri