Epikondiliti është një lezion i indeve në nyjen e bërrylit, i cili është i natyrshëm inflamator dhe degjenerues. Sëmundja fillon të zhvillohet në ngjitjen e tendinave të parakrahit...
ExpertNews Shqipëri
Një frakturë e hip karakterizohet nga shkatërrimi i strukturës së femurit si rezultat i traumës ose sëmundjes, e cila zvogëlon forcën e saj. Dëmtimi i zakonshëm shoqërohet me...
ExpertNews Shqipëri
Kodi ICD-10: M70.6 (bursiti i trokhanterit më të madh të femurit), M70.7 (bursiti tjetër i kofshës) Bursiti i hip-it është një sëmundje që shoqërohet me inflamacion të përmbajtjes...
ExpertNews Shqipëri
Neuriti është një sëmundje inflamatore që përfshin sistemin nervor periferik në procesin patologjik. Nervi ulnar është një nga kryesorët në plexusin brachial dhe kryen dy funksione njëherësh –...
ExpertNews Shqipëri
Neuralgjia e gjirit mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme: hipotermi lokale (lokale) e gjoksit; dëmtimet e shpinës së kraharorit; sëmundjet që shoqërohen me dëmtimin e shtyllës kurrizore...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Artriti i nyjes maksilofaciale ose artriti përkohshëm përkohor është një sëmundje inflamatore që prek indet e nyjës së përkohshme të përkohshme, e cila lidh pjesën e poshtme të...
ExpertNews Shqipëri
Ristrukturimi i funksionimit të organeve dhe sistemeve është një proces krejtësisht natyror që, ndërsa rritet, lind tek çdo person. Sistemi skeletik dhe nyjet nuk janë përjashtim. Përgjigja në...
ExpertNews Shqipëri
Arthoza e nyjes së kyçit të këmbës është një patologji kronike që fillimisht prek indin e kërcit. Gradualisht, ndryshimet destruktive-degjeneruese ndikojnë në strukturat e tjera të artikulacionit. Demtohen...
ExpertNews Shqipëri
Për të siguruar shëndetin e nyjeve të trupit, duhet të kujdeseni vazhdimisht për gjendjen e tyre, të kryeni parandalimin dhe trajtimin në rast sëmundjesh. Përveç kësaj, gjithmonë duhet...
ExpertNews Shqipëri
Tendovaginiti i nyjës së krahut provokohet nga dëmtime të ndryshme, procese infektive, reumatizmale, mbivlerësim i strukturave muskulore të nyjes. Me kërkesë në kohë për ndihmë profesionale, mjaft terapi...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Një trajtim alternative është përdorimi i mjeteve juridike popullore, të cilat në shumë faza ndihmojnë për të përballuar shenjat dhe simptomat e sëmundjes. Në rast të inflamacionit të...
ExpertNews Shqipëri
Expertnews logo
Achondroplasia është një sëmundje kongjenitale e shoqëruar me një mutacion gjenetik, si rezultat i së cilës një person ka ulur ndjeshëm gjatësinë e këmbëve duke ruajtur madhësitë normale...
ExpertNews Shqipëri
Osteokondroza e qafës së mitrës shoqërohet me shqetësime metabolike në qafë, përkeqësimin e gjendjes së muskujve dhe rruazave. Për të parandaluar zhvillimin e sëmundjes, mjekët rekomandojnë të përdorni...
ExpertNews Shqipëri
Trajtimi i osteokondrozës së qafës së mitrës në shtëpi Kondroza e qafës së mitrës është një sëmundje e shpinës së qafës së mitrës. Karakterizohet nga dhimbje në qafë...
ExpertNews Shqipëri
Dhimbja në gjunjë është një ndjenjë e tmerrshme që nuk ju lejon të drejtoni një jetë të plotë. Natyrisht, ju duhet ta luftoni atë. Për këtë, përdoren jo...
ExpertNews Shqipëri